29 / 03 / 2024

Hindistan konut sektöründe fırsatlar sunuyor!

Hindistan konut sektöründe fırsatlar sunuyor!

Hindistan inşaat ve müteahhitlik hizmetlerinde önemli fırsatlar sunuyor. Birkaç yıl önce yapılmış bir analize göre, şehirlerdeki konut ihtiyacı 19 milyon, kırsal kesimdeki ise 47 milyon civarında.



Asya'nın Çin ve Japonya'dan sonra en büyük üçüncü ekonomisi olan Hindistan, yükselen performansıyla, son yıllarda yurtdışında yatırım fırsatları kollamaya başlayan Türk şirketlerinin de yakın markajına girdi. 


KONUTTA FIRSAT ÇOK

Hindistan, kalkınma ve büyüme hamlesiyle inşaat ve müteahhitlik hizmetlerinde önemli fırsatlar sunuyor. inşaatın yatırım fırsatlarının en önünde yer aldığı bile söylenebilir. Ülkenin her alanda ciddi altyapı projelerine ihtiyacı var. 1 trilyon dolarlık altyapı yatırımı planlanıyor. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde sadece şehirleşme altyapısı için 600 milyar dolarlık yatırım gerekiyor. Mesken ihtiyacı da çok yüksek. Birkaç yıl önce yapılmış bir analize göre, şehirlerdeki konut ihtiyacı 19 milyon, kırsal kesimdeki ise 47 milyon civarında. 


Bu alanda ülkede kentsel dönüşüm işini üstlenen şirketlerden biri Türk. Mumbai'de 600 konutluk bir kentsel dönüşüm projesini üstlenen CKC İnşaat, mart ayında tünel kalıp sistemiyle inşaat çalışmalarına başladı. 


Ekonomist


Geri Dön