19 / 04 / 2024

Hintli Polyplex, Çorlu'daki fabrikasını genişletecek!

Hintli Polyplex, Çorlu'daki fabrikasını genişletecek!

Hintli Polyplex, Çorlu'daki fabrikasını genişletip 80 milyon dolarlık ek yatırım yapacak



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı şirketlerin referandumu beklediğini, 'evet' çıkması durumunda bazı firmaların hemen yatırıma başlayacağını açıklamasının ardından ilk yatırım haberi Çorlu'dan geldi. Dünyanın en büyük polyester film üreticilerinden Hintli Polyplex, Türkiye'deki yatırımını artıracağını açıkladı. 2005 yılından bu yana Tekirdağ Çorlu'da üretim yapan Hintli şirketin Türkiye Genel Müdürü Kapil Gupta, yıllık 58 bin ton kapasitesi olan fabrikaya 80.4 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını söyledi. 2008 yılından bu yana Türkiye'de büyüme planları olduğunu dile getiren Gupta, yeni hattın 2011 yılı başına kadar üretime başlayacaklarını söyledi.

İSTİHDAM YÜZDE 40 ARTACAK
"Türkiye'ye ekonomik istikrarın olduğu bir dönemde girdik" diyen Polyplex Europa Polyester Film Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Kapil Gupta, şöyle konuştu: "Türkiye'den oldukça memnunuz. Şu anda 310 personelle yüzde 100 kapasiteyle yanıt veriyoruz. Yeni açılacak tesisle 145 kişiye daha iş olanağı yaratacağız." Türkiye'nin kendileri için Avrupa üssü olduğunu kaydeden Gupta, "Bütün Avrupa ülkeleri, Rusya, İsrail hatta ABD'ye de Türkiye'den ürün satıyoruz. Türkiye ihracat yapmak için çok iyi bir ülke" diye konuştu. Türkiye'de uzun süre önce yatırım için çalışmalara başladıklarını kaydeden Gupta, "2005 yılında ekonomik anlamda istikrarlı bir dönemde geldik ve çok memnunuz. 2001 yılı gibi karmaşık bir durum yoktu" dedi.

En büyük tesisi Türkiye oluyor
25 BİN metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 60 bin metrekare üzerine kurulu fabrikada 58 bin ton polyester film üretiminin yanısıra 57 bin 600 tonluk da PET chips üretimi yapılıyor. Yeni yatırımla Türkiye fabrikası firmanın sadece Avrupa'da değil dünyadaki en büyük üretim tesisi olacak. Başta eczacılık olmak üzere endüstri, ambalaj ve kablo yalıtımında kullanılan polyester film üretimi yapan Polyplex'in Hindistan ve Tayland'da da birer fabrikası bulunuyor.
KERİM ÜLKER/Sabah


Geri Dön