18 / 04 / 2024

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı!

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı!

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.



Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.


Caminin avlusunda düzenlenen törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende Kur'an-ı Kerim tilaveti ve naatı şerif sonrası Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ'ın yaptırdığı dua ile Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Kutsal emaneti ilk olarak İstanbul Valisi Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ziyaret etti.


Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mutlu, kutsal emanetler itibariyle manevi yönü çok yüksel olan İstanbul'u özel kılan değerlerin en önemlilerinden birinin de Hırka-i Şerif olduğunu dile getirdi.


Hz. Muhammed'in mübarek hırkasının, tevdi olunduğu Veysel Karani'nin ailesi tarafından bugüne kadar korunduğunu hatırlatan Mutlu, "Her yıl ramazanda olduğu gibi insanlarımız bu camiyi, hırkayı ziyaret etmek suretiyle ramazan aylarını daha da bereketlendirecek ve şehri ramazanın manevi coşkusunu daha iyi hissedecek" dedi.


Veysel Karani'yi rahmetle andığını ifade eden Mutlu, "Hepimiz biliyoruz ki Peygamber sevgisinin yanı sıra anne sevgisi ve anneye itaat noktasında Veysel Karani örnek bir şahsiyettir. Veysel Karani'nin hayatını okuyup, inceledikten sonra ona uygun hareket etmek gerektiğini bir kez daha paylaşmak isterim. Veysel Karani'nin hayatını öğrenmek ve bu velinin ruh dünyasını kendi gönlümüzde içselleştirerek ziyareti gerçekleştirmek daha anlamlı olacaktır" diye konuştu. 


Hırka-i Şerif ziyareti için restorasyon dolayısıyla ibadete kapılı olan caminin bir bölümü açık tutulacak. Kutsal emanet, ramazan boyunca ziyaret edilebilecek. 


Bu sene ilk kez engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler, sırada beklemeden görevli personel refakatinde asansör kullanarak ziyaretini gerçekleştirebilecek.


AA


Geri Dön