19 / 04 / 2024

Hisarevleri Camii ibadete açıldı!

Hisarevleri Camii ibadete açıldı!

Beykoz'daki Hisar Evleri Camii'nin açılış töreni AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in katılımıyla gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Erdem, "Vakıfların, medreselerin varisi hanım sultanlardır" dedi...



Beykoz Göksu Mahallesi'ndeki Hisarın ilk camisi olan Hisar Evleri Camii yapılan törenle ibadete açıldı. İlçe sakinlerinden Mukadder Özgünay'ın öncülüğünde başlatılan ve Beykoz Belediyesi'nin desteği ile inşasına başlanan Hisar Evleri Camii'nin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in yam sıra Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve ilçe sakinleri katıldı. 


Ekrem Erdem ve Başkan Çelikbilek'in cuma namazını eda etmesinin ardından Hisar Evleri Camii dualar ile ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği camii açılışında cemaate de tespih dağıtıldı.Göksu Mahallesi'nin ilk camisi olan Hisar Evleri Camii'nin açılış konuşmasını yapan Başkan Çelikbilek, "Epey zamandır burada mahalle kurulmuştu ama camii yoktu. Beykoz'da cami sorunu olan mahalle kalmadı. 


Vatandaşlarımız dini ibadetlerini yerine getirebilecek. Çok az bir süre sonra caminin inşası tamamen bitecek. 5 binden fazla nüfus var bu mahallenin. 


Cami olmaması sıkıntıydı bu açığı kapattık. Vatandaşlarımızın coşkusu büyük" diye konuştu.Caminin inşası için mahalle sakinlerini örgütleyen Mukadder Özgünay'ı tebrik eden Ekrem Erdem, "Yalnız namaz kılınan mekanlar değil, mahalle kültürünün oluşması açısından ufak mescitler çok önemli görevler yapıyor. Bu işi yapan Mukadder hanımı tebrik ediyoruz. 


Vakıfların medreselerin varisi hanım sultanlardır. Bu Cumhuriyet döneminde kesintiye uğradı inşallah Mukadder hanım buna öncü olur. Emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. Allah hayırlı mübarek etsin" şeklinde konuştu. 


Nabız 





Geri Dön