25 / 04 / 2024

Hisseli arsaya ruhsat!

Hisseli arsaya ruhsat!

Hisseli tapu, bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hisseli arsaya ruhsat nasıl alınır? İşte hisseli arsaya ruhsat alımı işlemleri...



Hisseli arsaya ruhsat!

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor.Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazar ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. 


Üzerine inşaat yapılacak arsanın hisseli olması durumunda, bütün hissedarların tapu senetleri veya mülkiyet durumunu gösteren tapu tescil belgesinin dilekçe ekinde ilgili belediyeye sunulması gerekiyor.


Bu belgelerin yapı ruhsatı için belediyeye verilen dilekçenin veriliş tarihinden en fazla bir ay öncesine ait olması gerekiyor.


Vekaletname veya muvaffakatname alınması..

Vekaletname veya muvaffakatname, üzerine inşaat yapılacak arsanın birden fazla kişiye ait olması yani hisseli olması durumunda, inşaat işlerini yürütme konusunda kendisine yetki verilen kişiyi gösteriyor. 


Söz konusu belgeler; sahibi oldukları arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğunu gösterir noter tasdikli belgelerdir.


İnşaat yapılacak arsanın hisseli olması durumunda her bir hissedarın vekaletnamesi ve muvaffakatnamesi dilekçe ekinde yer alması gerekiyor.


Arsa üzerine yapılan bir yapıya yapı kullanma izni belgesi düzenlenmesi için yapının imar planına, ruhsat ve eklerine, fen sağlık kurallarına uygun olarak tamamlanması gerekiyor. 


Geçici yapı ruhsatı!
Yapı ruhsatı işleri!


Geri Dön