25 / 04 / 2024

Hisseli tapuya konut kredisi nedir?

Hisseli tapuya konut kredisi nedir?

Ev satın almak için yeterli bir bütçeye sahip olmayanlar için fırsat niteliği taşıyan hisseli tapuya konut kredisi, birden fazla kişinin biraraya gelerek ev almasına olanak tanıyor...




Birçok insanın hayali olan ev sahibi olma, piyasada sunulan fırsatlarla gerçeğe dönüştürülüyor. Hisseli tapuya konut kredisi, evi bir yatırım aracı olarak görenler fakat bunun için kısıtlı bir bütçeye sahip olanlar için bir fırsat niteliği taşıyor. Söz konusu evi tek başına alamayacak ya da kredi taksitlerini yine tek başına ödeyemeyecek durumda olanlar buyönteme başvurabiliyor. 


Hisseli tapuya konut kredisi imkanı..

Yukarıda bahsettiğimiz durumda olan kişiler için hisseli tapuya konut kredisinin bulunmaz bir nimet olduğunu belirttik. Peki hisseli tapuya konut kredisi nedir? Özetle, söz konusu bu kişilerin birleşerek konut almasına olanak sağlayan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Tek başına konut alma sıkıntısı çekenler biraraya gelerek, kredi taksitlerini ortaklaşa ödeyebiliyorlar. Oturumdan ziyade yatırım amaçlı tercih edilen yöntem için şartlar bankadan bankaya değişiklik gösterebiliyor. 


Hisseli tapuya konut kredisi şartları... 

Hisseli tapuya konut kredisi için şartlar her bankaya göre farklılaşıyor. Önceden evi satın alacak kişilerin aile bireylerinden oluşması şartı aranıyordu. Ancak son dönemlerde bu uygulama genişletildi. Artık hisseli tapuya konut kredisi için kişilerin aile bağlarıyla bağlı olması şartı aranmadan banka tarafından krediye onay verilebiliyor. 


Söz konusu yönteme göre kimi banka tek tapu üzerine kredi çıkartarak, alıcıların birini kefil birini borçlu gösteriyor. Kimi banka ise her alıcı için kredi onayı vererek, herkesi kendi borcundan sorumlu tutuyor.  


Kaç kişi için geçerli? 

Ev sahibi yapan bu yönteme göre, bankalar iki ile dört kişi arasında kredi onayı verebiliyor. Tabi bu noktada önemli olan husus bulunuyor. O da; bankaya yol gösterici bir nitelik taşıyan konut ekspertiz raporu ve gelir beyanı. 


Yatırım amacı güden insanlara, bu isteklerini gerçekleştirecek imkanı veren hisseli tapuya konut kredisi için kişiler kendi şartlarına göre bir bankayla anlaşabiliyor. Çünkü konu hakkında her bankanın şartları farklı. 





Geri Dön