18 / 04 / 2024

Hisseli tapuya kredi alabilir miyim?

Hisseli tapuya kredi alabilir miyim?

Mevcut gelir durum konut almaya elverişli olmayan kimseler yatırım amaçlı olarak hisseli tapu sahibi olma yöntemine başvurabiliyor. Bu hususta siz de hisseli tapuya kredi alabilir miyim, diyorsanız işte yanıtı..



Hisseli tapuya kredi alabilir miyim?

Mevcut gelir durum konut almaya elverişli olmayan bu nedenle kredi taksitlerini ödeyemeyeceğini düşünenler hisseli olarak yatırım amaçlı ev alıp, ileride satabiliyor. Bu noktasa siz de "Hisseli tapuya kredi alabilir miyim? Krediyi nasıl alırım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kişilerin birleşerek konut almasına olanak sağlayan bir yöntem olan hisseli tapu kredisi başvuru şartları, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Önceden evi satın alacak kimselerin aileden olması gerekirken; Son dönemlerde bu uygulama genişletildi. 


Buna göre artık hisseli tapuya konut kredisi almak isteyen kimselerin aile bağlarıyla bağlı olması şartı olmadan bankalar kredi verebiliyor.


Bu kredide bankalar, tek tapu üzerine kredi çıkartarak, alıcıların birini kefil birini borçlu gösteriyor. Bir diğer yöntem ise her alıcı için kredi onayı vererek, herkesi kendi borcundan sorumlu tutuyor. 


Bir bankanın onay vermediği konut kredisi başvurusuna diğer bir banka onay verebiliyor. Çünkü her bankanın almak istediği risk profili değişik özelliklere sahip olabiliyor.


Bu nedenle konut kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler de bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor. Bununla birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor.


Konut kredisi başvuru şartları nelerdir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön