26 / 04 / 2024

Hitit Holding, halka arz geliriyle konut yapacak!

Hitit Holding, halka arz geliriyle konut yapacak!

Perakende, finans ve inşaat alanında faaliyet gösteren Antalya merkezli Hitit Holding borsaya geliyor. Şirket sermayesinin yüzde 25'ini 3,60 TL fiyattan halka arz edecek



Yüzde 25'ini halka açmaya hazırlanan Hitit Holding, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda (GİP) dördüncü işlem gören şirket olacak. Şirket, 5 milyon TL'lik sermaye artırımıyla toplam sermayesini 20 milyon TL'ye çıkaracak ve yüzde 25'ini halka arz edecek. Sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek olan halka arzda fiyat ise 3.60 TL olacak.

Toplam 5 milyon lot hisse satışının gerçekleşeceği halka arzdan 18 milyon TL gelir elde edilmesi hedefleniyor. Halka arz için 2 ve 5 Mart tarihleri arasında talep toplanacak. 40 yıllık geçmişe sahip Hitit Holding birincil piyasada işlem gördükten sonra gelişen işletmeler piyasasında yer alacak. Hitit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sait Börekci, "Halka açılarak kurumsal olarak SPK liginde oyuncu olmak istiyoruz" dedi.

Ciroda hedef yüzde 25 artış

Halka arzdan elde edecekleri 18 milyon TL'lik gelirin tamamını yeni yatırımlarda kullanmayı planladıklarını anlatan Börekci, özellikle gelişen illerde uygun arazileri geliştirip, uygun metrekareli konutlar inşa etmeyi planladıklarını söyledi.

Börekci, "Eskişehir, Konya, Kayseri, Samsun, Isparta gibi gelişmekte olan şehirlerde inşaat geliştirmeyi planlıyoruz. 2012'de toplam konsolide bilançomuzu yüzde 20-25 oranında büyütmeyi hedefliyoruz. Perakende de tekstil üzerine bayiliğini yapmış olduğumuz Antalya'da 2 Vakko mağazamız var. Altınbaş'ta ise toplam 8 mağazamız var" dedi.

Bu yıl inşaat cirosu artacak

2011 yılında 279 milyon toplam ciro gerçekleştiren Hitit Holding, faaliyetlerini yapı endüstrisi, mağazacılık ve finans olmak üzere üç ana sektörde gerçekleştiriyor. Antalya, İstanbul, Çorum, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde faaliyette bulunan şirket, perakende sektöründe ulusal ve uluslararası tekstil ve mücevherat markalarının satışı ile pazarlamasını yapıyor. Toplam cirosunun 210 milyon TL'lik kısmını perakendecilik alanında elde eden Hitit Holding, önümüzdeki dönemde yapı endüstrisi alanındaki girişimlerine hız vermeyi hedefliyor.

Halka arza ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Börekci, şunları söyledi: "Toplam 2011 yılı konsolide ciromuz 279 milyon TL. Bunun 200 milyon TL civarı perakende, kalanı ise inşaata ait. İnşaatla ilgili elimizdeki üretmiş olduğumuz 2011 yılındaki ürünün satışları 2012 yılında gerçekleşeceğinden bu yatırımların geri dönüşü 2012'de olacak. 2012 yılında inşaat tarafından ciddi bir ciro oluşacak" dedi.

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR/Dünya


Geri Dön