19 / 04 / 2024

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde çalışmalar devam ediyor!

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde çalışmalar devam ediyor!

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan. Kuzey Kampüs inşaatlarında incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgiler aldı. Kampüsün inşaat çalışmalarına devam ediliyor...



Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan. Kuzey Kampus inşaatlarında incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgiler aldı. inceleme gezisinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylaylı ve beraberindeki teknik personel hazır bulundu. 


Çağın gerektirdiği eğitim öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak yapılanan Kuzey Kampüsü ile birlikte üniversitenin daha da güçleneceğini belirten Rektör Alkan üniversite mensuplarının daha kaliteli ve konforlu koşullarda eğitim faaliyetlerine devam edebilmeleri adına modern, teknolojik bir yerleşke oluşturma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. 


Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelinin titiz ve özverili çalışmaları beraberinde Kuzey Kanıpüsü'nün çok güzel ve muazzam bir yapıya kavuşacağını belirten Rektör A İkan. en son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binaların en kısa sürede başarıyla tamamlanacağına inandığını açıkladı. 


KUZEY KAMPÜS 

Kuzey Kampüs şu an için üç etaptan oluşuyor 1. etap : Acilen (kısa vadeli) ihtiyaç duyulan bölge 2. etap : Orta vadede değerlendirilecek bölge 3. etap : Uzun vadede değerlendirilecek bölge Kuzey Kampüste tahsis işlemleri devam eden arazilerle birlikte bugün itibarıyla 2 milyon 190 bin 936 m2'ye, Güney Kampüste ise 461 bin 441 m2'ye ulaşıldı. 


Üniversite diğer birimlerle birlikte toplamda 2 milyon 904 bin 505 m2 yerleşke alanına sahip bulunuyor. Kuzey Kampüs'te 542 bin m2 alanda master planları yapıldı. kampüs alt yapısı ile toplam 55 bin 700 nr fiziki alana sahip dört adet birimin 22 Mayıs 2014 tarihinde yapım işi ihalesi gerçekleştirildi. 

İhale edilen. 97.500.000,00.-TL sözleşme bedelli "Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü 1. etap Kampüs Altyapısı (Yol. Su, Atıksu. Yağmur Suyu, İsı ve Enerji Merkezi), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat l-akültesi. Merkez Yemekhane ve Kapalı Spor Salonu Binaları Yapımı İşi" için Yüklenici Firma Nuhoğlu İnşaat San. ve Tic. A.Ş & Dalgıçlar İnşaat Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Adi Ortaklığı ile 27 Ağustos 2014 tarihinde sözleşme imzalanarak. 1. litap yapım işine başlandı. 


Kuzey Kampüs 1. Etap Yapım İşi Altyapı projeleri. ısı ve enerji merkezi binalarını, bunlara bağlı galeri ve enerji hatlarını, kampüs giriş kapısını, kampüs yollarını (bisiklet yolu. yaya yolu vb. dahil), pis su, temiz su, yangın suyu ve yağmur suyu hatlarını kapsıyor. 


542 bin m3 alana yayılan Kampüs Master Planı, altyapı ve üstyapı projeleri mevcut yeşil alanlar göz önüne alınarak ve korunarak projelendirildi. Arazi yapısı ve mevcut yeşil alanların varlığından dolayı ana taşıt yolu ve yaya yolları çizgisel akslarla konumlandırılmış ve peyzaj bu doğrultuda şekillendirildi. Master planı içerisinde yağmur sularının toplanması ile oluşturulacak bir gölet de yer alacak. Ayrıca TSE Yeşil Bina Sertifikası çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 


Kampüsün elektrik. ısıtma ve soğutma enerjisi; doğalgazdan elektrik üreterek, baca ve gövde ısısını ısıtmada, atık gazın absorbsiyonlu ehiller ile soğutmada kullanılmasına dayanan enerji üretim şekli olan trijenerasyon sistemi ile sağlanacak. Sistemin kendisini 4 yılda amorti etmesi ve %35'lik enerji tasarrufu sağlanması öngörülüyor. 


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası idari ve derslik olmak üzere iki bloktan oluşuyor ve toplam 20 bin 200 m2 kapalı alana sahip. Proje kapsamında binada 68 adet akademik personel odası. 31 adet amfi bulunuyor. 


İlahiyat Fakültesi Binası idari ve derslik olmak üzere iki bloktan oluşmaktadır ve toplam 18 bin 400 m* kapalı alana sah ip. Proje kapsamında binada 63 adet akademik personel odası. 10 adet amfi ve 24 adet derslik bulunuyor. 

Merkez Yemekhane binası toplam 8 bin 500 m2 kapalı alana sahiptir ve 3 bin kişiye aynı anda hizmet verebilecek şekilde localar oluşturularak planlandı. 

Spor Salonu Binası toplam 400 seyirci kapasitesine ve 8 bin 600 m2 kapalı alana sahip bina bir ana ve iki küçük salondan oluşuyor. Ana salon, Avrupa standartlarına uygun ve dünya şampiyonluğu karşılaştırmaları yapılması amacı ile minimum 30 m x 50 m ebatlarında h= 15 m olarak planlandı.. 

2016 yılında üniversitenin ev sahipliğinde Çorum'da yapılacak olan 12. Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nın bu spor salonunda yapılması planlanıyor. 


Bugün yer teslimi gerçekleşecek olan 1. etap yapım işinin süresi toplam 1.299 gün olup, bu süre içerisinde ilk etapla ısı ve enerji binalarının ve kapalı spor salonunun 2016 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. 

Kuzey Kampüs 2. Etap Yapım İşi Bu kapsamda yapılacak olan Kreş (3 bin 440 m2). 

Mühendislik Fakültesi Bina (10 bin m2). Merkez Kütüphane (8bin 940 m1). Enstitü (4 biıı 745 m2) binalarının projelendirme çalışmaları devam ediyor. Kampüs alanında gelecek yıllarda Fen-lidebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile açılması yönünde çalışmaları devam eden diğer eğilim birimleri ile birlikte doğacak yapı ihtiyacını karşılamak adına rezerv alanlar bırakıldı. Bu kapsamda yurt binaları için master plan üzerinde bırakılan yerlerde Kredi Yurtlar Kurumu yurt binaları için proje çalışmalarını başlattı, yakın bir zamanda yapımı gerçekleştirilecek. 


Kuzey Kampüs içerisinde yer alacak olan üniversite camimin ödeneğinin merkezi bütçeden karşılanamaması üzerine camiinin yapımı da ikinci etap kapsamına alındı. Toplam 3 bin 186 ıır kapalı alana sahip olacak olan bu camide kapalı ve açık alanda aynı anda yaklaşık 2 bin 500-3 bin kişi ibadet edebilecek. Söz konusu camiinin yapımı için lüm hayırseverlerin desteği bekleniyor^ Haber Merkezi) Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kuzey Kampüs inşaatlarında incelemelerde bulundu. 


Geri Dön