29 / 03 / 2024

Hızır Yılmaz kimdir?

Hızır Yılmaz kimdir?

Hızır Yılmaz, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Beykoz Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki CHP Beykoz Belediye Başkan adayı Hızır Yılmaz kimdir? İşte Hızır Yılmaz'ın biyografisi...



Hızır Yılmaz kimdir?

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde toplandı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, belediye başkan adayları belirlendi. CHP'nin 2014 yerel seçim listesine göre Beykoz Belediye Başkan adayı Hızır Yılmaz oldu. Peki Hızır Yılmaz kimdir?


Hızır Yılmaz biyografi..

CHP Beykoz belediye başkan aday adayı Hızır YILMAZ 1961 Rize Kalkandere doğumludur. 40 yıla yakın bir süredir İstanbul'da yaşamını sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babası olan YILMAZ'ın bir de torunum bulunmaktadır. 


Gençlik yıllarında eline almış olduğu bir sol pankart yüzünden 7 ay ceza alarak Turuncu renkli dosyaya fişlenmiş ve siyasi hayatı başlamıştır. 


Beykoz Dereseki köyünde yaşamakta olan Hızır YILMAZ, köyünde Cumhuriyet Halk Partili arkadaşları ile beraber İstanbul'da ilk köy temsilciliğini açtı. Çok kısa zaman içerisinde 7 olan üye sayısını 150'lerin üzerine çıkaran YILMAZ, son referandum sonuçlarına göre 580 evet, 485 civarında da hayır oyu çıkmıştır.


CHP Beykoz İlçe Başkanı olarak görevini sürdüren Hızır Yılmaz bu görevinden 2014 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olabilmek için istifa etmiş ve Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklamıştır. 





Geri Dön