29 / 03 / 2024

Hizmet tahsisli konutlarda kimler oturabilir?

Hizmet tahsisli konutlarda kimler oturabilir?

Bazı kurumların çalışan personeline kamu konutları tahsis ediliyor. Peki, hizmet tahsisli konut nedir? Hizmet tahsisli konutlarda kimler oturabilir? Hizmet tahsisli konutlar hangi konutlardır?



Hizmet tahsisli konutlarda kimler oturabilir?

Bazı kurumların çalışan personeline kamu konutları tahsis ediliyor. Kamu Konutları; Özel tahsisli konutlar;Sıra tahsisli konutlar; Hizmet tahsisli konutlar olarak sıralanıyor. 


Peki, hizmet tahsisli konut nedir? Hizmet tahsisli konutlarda kimler oturabilir?


Hudut karakolu, istasyon, haberleşme, gözlem, araştırma, inşaat mahalli gibi, meskun yerlerden uzak, sosyal ve ekonomik zorluklan olan, ulaşım ve iskân imkânları kısıtlı yerlerde, normal çalışma saatleri ile sınırlandırılması kabil olmadan görev başında bulundurulması gerekli olan personel ve koruma görevlisi, makam şoförü, kapıcı, kaloriferci gibi personel için inşa veya tefrik edilerek tahsis edilen bina, baraka, prefabrik yapı, şantiye eklentisi, tadil edilmiş veya edilmemiş karavan, kulübe v.b. konutlardır.


Temsil özelliği olan makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen özel nitelikli konutlar ile görevlerinin önemi ve özelliği, yetki ve sorumlulukları dikkate alınarak belirli görevlerdekilere tahsis edilen konutlar ile sıra tahsisli konutlar hizmet tahsisli konut sayılmaz. 


KEY yardımından hizmet Tahsisli Konutlar dışında, her ne şekilde olursa olsun, Kurum ve İşverenler tarafından tahsis ve temin edilmiş konutlarda oturanlar, bu konutlarda oturdukları sürece yararlanamıyor.


Hizmet tahsisli konutlar yetkili makam tarafından tahsis ediliyor. Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabiliyor.


KEY yardımı miras kalır mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön