18 / 04 / 2024

H&M Türkiye'de 5 mağaza birden açacak

H&M Türkiye'de 5 mağaza birden açacak

İstanbul'daki büyük gayrimenkul şirketlerine 'Bize yer bakın' talimatı veren H&M yönetimi, 2010 yılının ilk aylarında 5 merkezde birden mağaza açmaya karar verdi.



Geçtiğimiz hafta içinde H&M'in tepe yöneticileri İstanbul'a gelerek 2010'da açmayı planladıkları mağazalar için yer konusunda perakende danışmanları ve mağaza kiralama hizmeti veren yöneticilerle görüştü. Markanın özellikle 'cadde'lerde 1.500-4.000 metrekarelik, Türkiye'de 'amiral gemisi' niteliğinde mağazalar açmayı planladığı belirtiliyor.

Daha önce İstinyePark'ta yer ayırtan ancak kota sorununu aşamadığı için Türkiye'ye gelişi ertelenen ve yerini C&A'ye kaptıran H&M'in mağaza açmak için görüştüğü ilk 5 merkezin arasında ise Cevahir AVM, Multi Turkmall tarafından yapım aşamasında olan Forum İstanbul, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi ve İstiklal Caddesi bulunuyor. H&M'in İstinyePark'tan da vazgeçemediği ancak şu anda merkezde yer kalmadığı için 2010'a kadar yer boşalırsa fırsatı değerlendireceği öğrenildi. Yönetimin Kanyon'a girmeye sıcak baktığı da kulağımıza gelenler arasında. H&M yöneticilerinin bir şekilde 2010'a kadar 'kota sorunu'nun aşılacağı yönünde de çok inançlı oldukları ve bu yüzden şimdiden kiralamaları yapmaya sıcak baktıkları ifade ediliyor.

1.700 MAĞAZA

İlk mağazasını 1947'de İsveç'te açan H&M, şu anda özellikle ucuza ama dizayn ürünler giymek isteyenlerin tercih ettiği bir marka. Yurtdışına giden kadınlar H&M'e bir göz atmadan geçemiyor. 33 ülkede 1.700 mağazası olan H&M, mallarının büyük kısmını Asya ülkeleri ve Türkiye'de ürettiriyor.

Vatan

Geri Dön