24 / 04 / 2024

H&M Türkiye'de mağaza açıyor!

H&M Türkiye'de mağaza açıyor!

Hep Türk kadını onun peşinden koştu, şimdi sıra H&M'de



Modayı uygun fiyata satan H&M Türk kadınının yurtdışındaki vazgeçilmeziydi. Roller değişti. Marka şimdi de Türkiye'de vazgeçilmez olmak için mağazalara yüklenecek

H&M uygun fiyata moda satan pek çok markanın kabusudur. 20 liraya elbise, 50 liraya palto, 7.5 liraya tişört H&M'in 'Mevsim normalleri'dir. O yüzden de bu markayla rekabet etme fikri hazırgiyimcileri her zaman rahatsız etmiştir. Ancak korkunun ecele faydası yok. Neredeyse 10 yıldır markaları 'geldi gelecek' fikriyle tedirgin eden firmanın CEO'su Karl-Johan Persson, geçtiğimiz günlerde resmi açıklamayı yaptı: "Türkiye'deki ilk mağazamızı kasımda Forum İstanbul'da açıyoruz. Türkiye gelecekteki büyümemiz için muhteşem bir potansiyele sahip."

KÂR VARSA GİRERİZ
H&M Türkiye'de mağaza açmaya hazırlansa da konuşmaya yetkilendirdiği bir isim yok. Biz de Türkiye'de bir muhatap bulamayınca İsveç'te markanın sözcüsü Pernilla Halldin'e ulaştık. Halldin çok detaya girmeden sorularımızı yanıtladı. Yıllardır Türkiye'ye gelmesi beklenen H&M'in Türkiye pazarına geç kalmadığını belirten Halldin, "En uygun zamanı ve ortamı bekledik" diyor. Halldin şirket olarak bir pazara ne zaman girdiklerini değil doğru lokasyonu önemsediklerini belirtiyor. "Türkiye genç ve modaya düşkün nüfusu ile bizim için hem çekici hem de ilginç bir pazar. Girdiğimiz pazarda hiçbir zaman birkaç mağazayla kalmadık. Her zaman büyük çaplı büyüyebileceğimiz ve kâr edebileceğimiz pazarlara girmeyi tercih ettik. Türkiye'ye giriyorsak büyüme planlarımız olduğu içindir" diye konuştu.
Sabah-Pınar Çelik


Geri Dön