29 / 03 / 2024

Holdingler, yeni yatırımlar için kolları sıvadı!

Holdingler, yeni yatırımlar için kolları sıvadı!

Türkiye'nin önde gelen holdingleri, yeni yatırımlar için kolları sıvadı. Hemen hemen tüm CEO'ların 2016 ajandasında yeni satın almalar bulunuyor.



Global ekonomilerdeki düşük büyüme hızı, kurdaki volatilite ve iki seçim döneminin getirdiği belirsizlikle 2015'te 2014 sonuçlarını korumaya yönelik bir strateji izleyen holdingler, 2016'da gaza basmayı öngörüyor. Aralarında Sabancı, Doğuş, Kibar ve Akkök'ün bulunduğu holdingler, yeni yatırım ile yurtiçi ve yurtdışı satın almalar planlıyor. Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, 2016'da inorganik büyüme fırsatlarına bakacaklarını belirterek, çimentoda yurtdışında satın alma fırsatına baktıklarını, ayrıca Türkiye'de hem holding, hem şirketlerde satın alma fırsatlarına bakacaklarını söyledi.


MARİNACILIKTA BOMBA

Doğuş Grubu'nun yatırımlarına devam edeceğini söyleyen CEO Hüsnü Akhan, "Marinacılık alanında bu yıl bitmeden yurtdışında çok önemli bir yatırıma imza atacağız. 2016'da otel ve marina yatırımlarımız devam edecek. Galataport'ta da inşaat faaliyetlerine başlamayı planlıyoruz. Turizm sektöründe ise beş yeni otelin inşa ya da alım süreci devam ediyor" dedi. 


Kibar'dan ek yatırım müjdesi  

Türkiye'nin ihtiyaçlarından birinin etkin bir sanayi politikası olduğunu belirten Kibar Holding CEO'su Tamer Saka ise, yeni iş kollarına girme kararı aldıklarını belirterek, "Otomotiv tarafında kapasitemizi 100,000'den 230,000'e taşıdık. Bu yatırımın karşılığını da aldık. Ortağımızla birlikte ek yatırımı düşünmeye başladık" dedi. Saka, kapasiteyi 300,000 seviyesine çıkarabileceklerini söyledi. Kibar Holding'in otomotivde Hyundai ile ortaklığı bulunuyor.


'Durun bakalım' demiştik

Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, 2016'da kimya alanında yurtiçinde satın alma planladıklarını belirterek, "Bu yıl sene sonuna kadar iki satın alma yapacaktık. Ama belirsizlik nedeniyle 'durun bakalım' demiştim... Ama 2016'da bu planı hayata geçireceğiz. Yurtiçinde kimya alanında satın alma yapacağız. Üç haneli milyon dolarlık bir satın alma olacak."


Akşam 


Geri Dön