24 / 04 / 2024

Homelink'le Bodrum'dan ev al Paris'te yaşa

Homelink'le Bodrum'dan ev al Paris'te yaşa

Uluslararası ev değiştirme sistemi olarak tanımlanan Homelink sayesinde dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın konaklama ücreti ödemeden tatil yapılabiliyor



ABD'de başlayıp yaklaşık 90 ülkede kullanılmaya başlanan ev değiştirme sistemi Homelink, Türkiye'de de rağbet görmeye başladı. Homeling.com'un Türkiye temsilcisi Samim Er, "Amerika'dan Avustralya'ya kadar birçok ülkede bu sistemle otel parası vermeden tatil yapılabiliyor" dedi.

 

"Dünyada 20 bin üyeye sahip olan homeling sistemine yıllık 200 TL aidat ödeyerek üye olunuyor. Sisteme girildiğinde dünyanın her tarafına yayılmış üye evlerin fotoğrafları ve bilgileri yer alıyor. Beğendiğiniz evi seçiyor sonra da sahibi ile tarih konusunda anlaşınca istediğiniz evde tatilinizi geçiriyorsunuz. Bu programın özelliği şu: Siz tatilinizi birinin evinde yaparken o kişi de sizin evinize geliyor. Kimse ücret ödemiyor. Sadece kullandığınız telefon veya elektrik gibi harcamaların parasını ödüyorsunuz."

 

Bugüne kadar 200 milyon ailenin bu sistem sayesinde evini değiştirdiğini söyleyen Er, başarılı bir ev değişim programı için yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor. "Evinizi dürüstçe ve doğru biçimde tanımlayın. Temiz bırakın. Her yatak için en az iki temiz çarşaf takımı ve her kişi için iki tuvalet seti bırakın. İlk yemeği hazırlanmış bırakın. Homelink'in geleneksel bir alışkanlığı olarak küçük bir hoş geldin hediyesi, her zaman memnuniyet oluşturur."

Murat GÜLDEDEN/Cumhuriyet

 


Geri Dön