18 / 04 / 2024

Homeros Bulvarı 7 kilometre uzayacak

Homeros Bulvarı 7 kilometre uzayacak

Buca’yı Otogar’a bağlayacak "ekspres" güzergahın ilk etabında Homeros Bulvarı’nı hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalan 7 kilometrelik bölüm için de çalışmalara hız verdi. İşte ayrıntılar...



Buca’yı Otogar’a bağlayacak "ekspres" güzergahın ilk etabında Homeros Bulvarı’nı hizmete açan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, kalan 7 kilometrelik bölüm için de çalışmalara hız verdi. 6 şeritli bulvar için hem Altındağ hem de Buca tarafında toplam 21.2 milyon liralık kamulaştırma yapıldı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan yeni güzergahın bir yandan uygulama projeleri hazırlanırken, diğer yandan da kamulaştırmalar yapılıyor. Buca’dan Yeşildere Caddesi’ne viyadük ile bağlanan ve ekspres güzergah olarak ilçeye hizmet veren Homeros Bulvarı’nın Otogar’a uzatılacak 7 kilometrelik kısmında çalışmalara her iki uç noktadan başlandı. Bornova Altındağ girişindeki 750 metrelik kısım ile Buca tarafındaki 600 metrelik bölümde kamulaştırma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Bu işlemler için toplam 21.2 milyon TL bedel ödendi. Daha önce Homeros Bulvarı kısmı için yapılan 17.9 milyonluk bölümle birlikte, projedeki toplam kamulaştırma bedeli 39.1 milyon TL’ye ulaştı.

 


6 ŞERİTLİ OLACAK


Yeşildere Caddesi’ne viyadük ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayan ekspres güzergahın 1.3 kilometrelik bölümündeki viyadük kısmını (Homeros Bulvarı) tamamlayarak hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek Otogar bağlantısı için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak bu önemli arter Buca, Bornova ve Konak ilçelerinden geçecek. Toplam 7 kilometrelik bulvar olarak açılacak yeni yol 35 metre genişliğinde ve 3 gidiş 3 geliş toplam altı şeritli olarak yaşama geçirilecek. Güzergah boyunca Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahallelerini aşarak Kemalpaşa Caddesi, otogar ve çevre yoluna bağlantıyı sağlayacak.


Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandı rdığı Homeros Bulvarı; yapım, çevre düzenlemesi, asfalt gideriyle birlikte 18.4 milyon TL ve 17.9 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 36 milyon TL’ye mal edilmişti.



 Hürriyet




Geri Dön