25 / 04 / 2024

Homes Türkiye'ye 5 yılda 200 milyon euroluk yatırım yapacak!

Homes Türkiye'ye 5 yılda 200 milyon euroluk yatırım yapacak!

Homes, Türkiye'ye 5 yılda 200 milyon euroluk yatırım yapmayı hedefliyor. Türkiye'nin gözde eğlence ve tatil merkezi Çeşme'ye rezidans yatırımı yapan Homes, Sea Homes isimli projesini Haziran 2016'da tamamlayacak.



ALMANYA'DA önemli konut projelerine imza atan şirketi Homes'un kurucusu Erkin Koksal, yaklaşık 10 yıldır eşiyle birlikte inşaat projeleri için bir çok yeri gezdiklerini antıyor. Çiftin 30 yıldır Çeşme Paşalimanı'nda evleri bulunuyor. Koksal, "Yani burayı biliyoruz" diyor. 


Yaklaşık 10 bin metrekare inşaat alanına sahip ve 31 rezidanstan oluşan projenin Çeşme Paşalimanı Koyunda hayata geçmesi özellikle istenmiş. 2016 yılı sezon başı dairelerin teslim edilmesi planlanırken toplam 31 daireden 17 değişik tipte daire için brüt metrekare fiyatları 3 bin 500 euro civarında oluşuyor. Daire fiyatları ise 600 bin euro'dan başlıyor."Satışlar asıl lansman gecesinden sonra başlar. Ama son dört hafta içinde üç daire satıldı" diyen Homes Yönetim Kurulu Başkanı Erkin Koksal, daha çok önümüzdeki sene için yeni satışların geleceğini beklediklerini ve yeni projelere de önümüzdeki sene başlayacaklarını söylüyor. 


Köksal'ın Almanya'daki referanslan arasında Unter Den Linden 1 Frankfurt Am Main, Unter Den Linden 2 Frankfurt Am Main, Bayer Türk Yönetim Binası bulunuyor. "Yaptığım inşaatlarda hep bir iddiamız vardır. Fiyat açısından en pahalı olalım. Ama müşterimize niye daha pahalı olduğumuzu anlatabilelim" diyen Koksal, "Bu tip pahalı projelerde hedef kitlenize bunu iyi anlatabilirseniz fiyat problemi de yaşamazsınız. Almanya'da da bunu yapıyoruz. Frankfurt'ta her projede en yüksek fiyatları biz vermiş, en hızlı satışı da biz yapmışızdır" diyor. 


A plus müşterilerin beğeneceği düşünülen markaların tercih edildiği Sea Homes projesinde rezidans daireleri, Gaggenau, Gervasoni, Miele gibi mutfak eşyalan ve mobilyalan ile yerden tavana kadar döşenmiş şekilde "anahtar teslim" olarak hazırlanıyor. Ayrıca dairelerin kendi elektriğinin yaklaşık yüzde 40-50'sini üretebilmek için de bir sistem kurulmaya çalışılıyor. Proje, Mimar Rıfat Baltaoğlu'nun imzasını taşıyor. 30 metrekare ile 245 metrekare arasında değişen büyüklükteki teraslan ile projenin mottosu, "hayat terasta". Kendine özel plajı bulunan ve resepsiyon, house keeping, concierge ve benzeri servislerin de sağlandığı Sea Homes'un hedef kitlesi için Koksal, özellikle İstanbul ağırlıklı olacağını beklediğini söylüyor. 


Çeşme'de inşaat hareketliliğinin Bodrum'u geçip geçmeyeceğini sorduğumuz Köksal,"İnşallah öyle olmaz. Yapılaşma adına Bodrum kadar kötü olmamasını ümit ederim" diyor. Çeşme'de başka projeler de planlayan Homes, Paşalimanı projesi ile birlikte beş yıl içinde Türkiye'ye 200 milyon euroluk yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bunlar içinde konut, rezidans ve otel projeleri olacak. Fakat Koksal şu an beklemeye geçtiklerini ve hükümetin kurulmasından sonra önlerinin netleşeceğini söylüyor: "Çok daha rahat yatırım yapabilirdik. Ama şuanda yabancı yatırımcılar da Türkiye için frene basmış durumda. Hükümetin kurulması bekleniyor, inşaat işinde ne kadar çok nefesiniz varsa yani ne kadar dayanabilirseniz problem ortadan kalkar. Çünkü her yer zamanla değerleniyor. Ayrıca Türkiye'de kredi ile çalışmıyoruz. Tamamen özkaynaklanmız ve kendi bünyemizdeki bizi tanıyan yabancı yatırımcılarla finansmanı sağlıyoruz."


Fortune


Geri Dön