26 / 04 / 2024

Hong Kong 'lu mimarlar ve şehirciler Feng-Shui yöntemini kullanıyor!

Hong Kong 'lu mimarlar ve şehirciler Feng-Shui yöntemini kullanıyor!

Yerini ve yönünü doğru seçerek binaların enerjisini optimize edip, insanların rahatını, huzurunu ve refahını temin etmek için Hong Kong"lu mimarlar ve şehirciler hala asırlık Feng-Shui yöntemlerini kullanıyorlar



Yerini ve yönünü doğru seçerek binaların enerjisini optimize edip, insanların rahatını, huzurunu ve refahını temin etmek için Hong Kong"lu mimarlar ve şehirciler hala asırlık Feng-Shui yöntemlerini kullanıyorlar. South China Morning Post"un haberine göre, Hong Kong"da mimarlar ve şehirciler Fenf-shui harmonisini ihlal ederlerse, yerel yöneticilerin tazminat isteme hakkı varmış. Ayrıca, kötü yere bina dikildi, enerjimi engelledi diye şikayet edenlere, devlet tatlı tazminatlar ödüyormuş. İyi de, Feng-shui kriteri nedir, ne zaman bin yıllık harmoni bozulmuş sayılır, kimsenin haberi yok.

Olmadığını ispat etsinler!

Mesela geçenlerde, bir köyün ağası, yeni inşa edilen bir tünelin negatif etkilerinden yakınarak yeni bir köprü inşa edilmesini istemiş. Hükümet, Hong Kong anayasanın güvencesi altındaki yerel örf, adet ve inanışlarını korumakla mükellef. Köy ağasının elinde kapı gibi gerekçesi var: Sıkıyorsa, Feng-shui diye bir şey olmadığını ispat etsinler!
Gazetenin görüş aldığı Wong Sing-chi isimli bir milletvekili ise œFeng-shui"nin varlığını ispat etmek mümkün değil. Hükümet, bayındırlık çalışmalarını Feng-shui"ye endekslerse hata eder diyor. Muhalefet de aynı görüşte: œFeng-shui bahane. Maksat para koparmak. Hükümet de bu yolla seçmene rüşvet dağıtıyor¦
Bu arada, Hükümet, Hong Kong “ şženzen - Guanzhu demiryolunun inşası sırasında patlayan tazminat taleplerini incelemek için bir komisyon oluşturmuş. Fenf-shui"yi düzeltmek için Bayındırlık Bakanlığı şimdiye kadar bir çok mabedi elden geçirmiş, dua odaları inşa ettirmiş. Kaç para harcadığını açıklamayı reddetse de, Bakanlık, 47 köyde œtanrıların öfkesini dindirmek ve kötü ruhları kovmak için düzenlenen ayinlere 1 milyon dolar harcadığını itiraf ediyor.

Bilimler Akademisi"ne suçüstü

Tabii bu duruma isyan edenler de var. Tai Kok Tsui"de inşa edilen demiryolu sebebiyle yıkılmak üzere olan 14 apartmanın sakinleri beş kuruş tazminat alamazken, yerli şeflerin Feng-shui bahanesiyle ceplerini doldurmalarına insan hakları savunucuları karşı çıkıyor. Bu arada, Teknolojik Araştırmalar Uygulamalı Bilimler Akademisi"nin, yeni inşa ettirdiği merkez binasının Feng-shui"ye uygunluğundan emin olmak için bir ˜uzman"a 3.500 TL para ödediğinin ortaya çıkması da, Hong Kong"da alay konusu oldu.  
Hürriyet


Geri Dön