16 / 04 / 2024

Hong Kong vatandaşlarından hükümete ucuz konut çağrısı!

Hong Kong vatandaşlarından hükümete ucuz konut çağrısı!

Uçuk emlak fiyatları ve milyarderleriyle tanınan Hong Kong'da gayrimenkul yatırımları ikinci sıraya düştü. Vatandaşlar fiyatların yüksek olmasında şikayetçi.



Hong Kong'da yine bir rekor kırıldı. Uçuk emlak fiyatları ve milyarderleriyle tanınan Hong Kong'da ada üzerindeki 17.5 metrekarelik bir park yeri için 664.200 ABD Doları ödendi.


Otoparkın metrekaresi için ödenen yaklaşık 40 bin dolar, Hong Kong merkezindeki birçok daireden daha pahalı. Örneğin, bölgenin en revaçtaki bölgelerinden Sha Tin civarındaki iki odalı bir dairenin metrekare fiyatı 20 bin dolar civarında.


South China Morning Post haberine göre, bir yatırım bankasında üst düzey yönetici olarak çalışan ve otoparkı satın alan Kwan Wai-ming, böylelikle dünyanın en pahalı park yerine sahip oldu. 


Yatırım araçları değişiyor


Emlak pazarındaki uçuk fiyatları törpülemek için hükümetin aldığı önlemler işe yaramıyor. Son olarak ev alım satımlarında artırılan vergilerin ardından yatırımcılar otopark vb. iskân dışı alanlara yöneliyor. 


224 park yerine sahip çok katlı bir bina yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında Henderson Land Development şirketine satılmıştı.


Hükümete çağrı


Hong Kong'da, gittikçe yükselen kiralar nedeniyle küçük işletmeler birbir kapanırken insanlar da kiralarını ödemekte zorlanıyor. Özerk bir yönetim statüsüne sahip olan Hong Kong'da zenginler dışındaki sakinleri hükümetten uygun fiyatlı konut yapımına yönelik adımlar bekliyor.


Habertürk


Geri Dön