26 / 04 / 2024

Hoover çamaşır kurutma makinesi fabrikası açıldı!

Hoover çamaşır kurutma makinesi fabrikası açıldı!

İtalyan Candy, 1970'li yılların ünlü elektrikli süpürge markası Hoover'i, bu kez kurutma makinesiyle Türkiye pazarına soktu



1970'li yıllarda `Ho ho ho Hoover. Süpürür döver. Her yeri temizleyen: Hoover Hoover Hoover' reklam sloganıyla akıllarda yer eden Hoover bu kez çamaşır kurutma makinesiyle Türkiye pazarına girdi.
İtalyan Candy Grubu tarafından Eskişehir'de kurulan Hoover çamaşır kurutma makinesi fabrikasının açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün yaptı.

Fabrikanın il sanayisi ve ekonomisine sağlayacağı katkıyla kentin rekabet gücünü daha da yükseleceğini ifade eden Ergün, "Bu nedenle Organize Sanayi Bölgesi'nde 11 bin metre kare kapalı, 16 bin metrekare açık alana kurulan bu modern tesis için, İtalyan Candy Grup yöneticilerine kutlamak istiyorum" dedi.

`İtalya'daki fabrikaya eşit'
Candy Group Başkanı Aldo Fumagalli de 2007 Şubatta bitişikteki binada Doruk-Süsler'i satın alarak Eskişehir'de yatırım yaptıklarını belirterek, bu durumun yemek pişirme aletleri üretimi, aynı zamanda Candy ve Hoover markalarının Türkiye'ye girmesinin temelini oluşturduğunu anımsattı. Fumagalli, "Şu anda, Eskişehir'de, neredeyse İtalya'daki fabrikanın hacmine eşit bir fabrika var" dedi.

70'lerin efsane süpürgesi
Elektrikli süpürgenin efsane markası Hoover, ABD'nin Ohio eyaletinde 1900'lü yılların başında doğdu. Marka, 1970'li yıllarda Türkiye pazarına elektrikli süpürgeyle girdi. O yıllarda Gülok firması tarafından patentli olarak üretiliyordu. Marka bir dönem elektrikli süpürgeye adını bile vermişti. Hoover markası, İtalyan Candy'nin, 2007 yılında Süsler markasını satın almasıyla tekrar Türkiye piyasasına girmiş oldu.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İtalyanlar İngiltere'deki Hoover'i Türkiye'ye taşıdı

Candy, Eskişehir'deki yemek pişirme ocak ve kapları üretimine ilave olarak 15 milyon euroluk yatırımla Hoover çamaşır kurutma makinesi fabrikası kurdu.

İtalyan Candy Grubu tarafından Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Hoover Çamaşır Kurutma Makinesi Fabrikası, Sanayi Bakanı Nihat Ergün tarafından açıldı. Grup Başkanı Aldo Fumagalli, 2007 Şubat ayında bitişikteki binada Doruk- Süsler'i satın alarak Eskişehir'de yatırım yaptıklarını belirterek, bu durumun yemek pişirme aletleri üretimi, aynı zamanda Candy ve Hoover markalarının Türkiye'ye girmesinin temelini oluşturduğunu anımsattı.

'YATIRIMA PİŞMAN OLMAZSINIZ'
Su ısıtıcıları, fırın ve diğer dayanıklı ürünlere ek olarak bağımsız ocaklar, ocak ızgaraları ve pişirme kapları için çalışan 8 hatları bulunduğunu belirten Fumagalli, "Eskişehir'de, neredeyse İtalya'daki fabrikanın hacmine eşit bir fabrika var. 15 milyon euro yatırım yaptığımız Renta kurutma makinesi fabrikası bugün resmi olarak açılıyor. Türkiye'ye ve Avrupa'ya yönelik projeksiyonuna inanıyoruz" dedi. Fumagalli, 600 bin kapasiteli yeni fabrikanın kurutma makineleri üretimi konusunda tek fabrika olduğunu vurgulayarak, "Candy Group'un 1948'de İngiltere'de Hoover tarafından açılan çamaşır kurutma fabrikası rekabet gücünün yüksek olmaması nedeniyle kapatıldı. Endüstriyel bir konum olarak İngiltere'yi terk ederek Türkiye'yi seçtik" dedi. Sanayi Bakanı Nihat Ergün de, "Türkiye'ye yatırım yapan asla pişman olmadı, bundan sonra da olmaz" diye konuştu.
Sabah

İtalyanlar, Eskişehir'de çamaşır kurutma makinesi üretiyor 
 
İtalyan Candy Grubu'nun Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu Hoover Çamaşır Kurutma Makinesi Fabrikası dün hizmete açıldı. Fabrikanın açılışında konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, küreselleşme ile yatırımda yerli-yabancı ayrımının ortadan kalktığını söyledi.
 
Ergün, "Yabancı şirketlerin yerli şirketlere sağlanan tüm teşvik araçlarından faydalanabilmeleri de ülkemizin yabancı yatırımcılara sunduğu önemli avantajlardandır. Türkiye'ye yatırım yapan asla pişman olmadı, bundan sonra da olmaz." dedi.

Candy Group Başkanı Aldo Fumagalli de Şubat 2007'de bitişikteki binada Doruk-Süsler'i satın alarak Eskişehir'de yatırım yaptıklarını, bu durumun yemek pişirme aletleri üretimi, aynı zamanda Candy ve Hoover markalarının Türkiye'ye girmesinin temelini oluşturduğunu ifade etti. Fumagalli, şu bilgileri verdi: "Su ısıtıcıları, fırın ve diğer dayanıklı ürünlere ek olarak bağımsız ocaklar, ocak ızgaraları ve pişirme kapları için şu an çalışmakta olan 8 hattımız var. Şu anda, Eskişehir'de, neredeyse İtalya'daki fabrikanın hacmine eşit bir fabrika var. Ev aletleri sektörünün bugüne kadar yaşamış olduğu en kötü krizin ortasında, Renta'ya 15 milyon Euro yatırım yaptık." Fumagalli, yeni fabrikanın kurutma makineleri üretimi konusunda tek fabrika olduğunu ve yılda 600 bin birim üretim kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. Fumagalli, "Türkiye'deki tedarik zincirinin kalitesi ve eksiksizliği, bu yeni fabrikayı burada kurmamızda en önemli noktalardan biri oldu." diye konuştu.
Zaman


Geri Dön