19 / 04 / 2024

Horoz Lojistik yüzde 70 büyüme bekliyor!

Horoz Lojistik yüzde 70 büyüme bekliyor!

Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden Horoz, yatırımda rotayı zor pazarlara çevirdi. Sahra Altı Afrika'ya lojistik hizmeti sunan şirket, sene başında bu pazar için koyduğu yüzde 50 büyüme hedefini aştı.




Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden Horoz, yatırımda rotayı zor pazarlara çevirdi. Sahra Altı Afrika'ya lojistik hizmeti sunan şirket, sene başında bu pazar için koyduğu yüzde 50 büyüme hedefini aştı. Horoz Lojistik Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Taner Horoz, 2014 sonunda Afrika'da yüzde 70 büyüme öngördüklerini ifade etti. 


100 ülkede, 600 noktada entegre lojistik çözümler sunan Horoz Lojistik, sektörde iki büyük şirketi ile faaliyet gösteriyor. Karayolu ve demiryolunda taşıma yapan Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri, grubun yurtiçi komple taşıma, depolama dağıtım veriyor. Fransa menşeli firma ortaklığındaki SDV Horoz Taşımacılık ise denizyolu ve havayolu forwarding hizmetleri ile proje taşımacılığı alanlarında hizmet veriyor. 1000'i aşkın çalışanı bulunan Horoz Holding'in 2013 cirosu ise 604 milyon TL. Şirketin faaliyetlerinin yüzde 40'ını yurtdışı, yüzde 50'sini yurtiçi taşımaları, yüzde 10'unu da depolama hizmetleri oluşturuyor. 


Zorlu işlere odaklanıp kârlılığı artıracak 


Büyümeden ziyade, katma değer oluşturabilecekleri projelere ve pazarlara yoğunlaştıklarını bildiren Taner Horoz, bu yıl için, yüzde 20 büyüme beklentilerinin olduğunu söyledi. “Büyüme kadar dönüştürme hedefl erimiz de var” diyen Horoz, daha basit işlerden daha kompleks işlere geçme hedeflerinin olduğunu aktardı. Yurtiçinde bir parsiyel network sistemi işlettiklerini kaydeden Taner Horoz, bu sistemi Türkiye’de çok az sayıda firmanın yaptığını vurguladı. Horoz, yurtiçinde perakendecilere de hizmet verdiklerini belirterek, “Bu konuya çok fazla yatırım yaptık. Bu alandaki boşluğu doldurmak için, Türkiye’de ilk defa, her müşterinin kendi özel ihtiyacına göre çözüm üretebilen, ama en son noktaya kadar dağ köylerine kadar ulaşabilecek bir sistem kurduk” diye konuştu. 


Fatih Projesi’yle 5 bin okula 3 bin sefer 


Yatırım anlamında yeni işlere, yeni coğrafyalara girmeye ve servis ulaştırmaya yönelik çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Horoz, büyümede öncelik verdikleri Afrika pazarında çok güçlü olduklarının altını çizdi. Horoz, yüzde 70 büyüme öngördükleri Afrika'da tüm liman ve havalimanlarına taşıma yaptıklarını aktardı. Afrika’da depolama ve dağıtım, gümrükleme hizmetleri de verdiklerinin altını çizen Horoz, "Telekomünikasyon firmalarına ve Afrika’da çalışan inşaat şirketlerine özel lojistik çözümler sunuyoruz. Öte yandan firmalara Afrika’ya özel proje kargo hizmetleri gibi alanlarda da destek veriyoruz" dedi. 


Taner Horoz, Fatih Projesi kapsamında ise 81 il ve ilçelerinde yaklaşık 5 bin okula 101 bin 644 adet etkileşimli tahta ve yardımcı ekipmanının teslimatının yapılacağını vurguladı. Dağıtım planlarına göre, 101 bin 644 adet ürünün teslimatını yaklaşık, 3 bin adet sefer düzenleyerek, altı aylık bir sürede bitirmeyi firma olarak hedeflediklerini belirten, Horoz, "Projeyi gerçekleştirmek için, yurt genelinde yedi lokasyonda organize edilen yedi adet depo ve konsolidasyon merkezi kullanılacak" diye konuştu.


Dünya


Geri Dön