29 / 03 / 2024

Hoşdere'ye metro ne zaman gelecek?

Hoşdere'ye metro ne zaman gelecek?

Hoşdere metroya ne zaman kavuşacak? Başakşehir Hoşdere Mahallesi’ne metro projesi var mı? Başakşehir Hoşdere’ye tramvay gidecek mi? TOKİ ve Emlak Konut’un gözdesi Hoşdere’ye hangi metro ve tramvay projeleri, ne zaman ulaşacak? İşte detaylar…



Hoşdere ye metro ne zaman gelecek?


Başakşehir Hoşdere Mahallesi, uydu kent projeleriyle TOKİ’nin Kayaşehir’e rakip olarak çıkarttığı yeni bir lokasyon… Peki Hoşdere’ye raylı ulaşım sistemleri planlanıyor mu? Hoşdere konutlarına metro veya tramvay ile ulaşım mümkün olacak mı?  


Hoşdere konut ve nüfus potansiyeli!


Hoşdere Emlak Konutları 1. Etap 1. Kısım’da 13 Blok - 682 bağımsız bölüm, 1. Etap 2. Kısım’da 25 Blok – 824 bağımsız bölüm ve 1. Etap 3. Kısım’da 9 Blok – 282 bağımsız bölüm olmak üzere Hoşdere Emlak Konutları 1. Etap’ta 3 blokta toplam 1788 bağımsız bölüm bulunuyor.


Öte yandan Emlak Konut GYO, yine burada, Hoşdere’de Bahçekent olarak anılacak 15 bin konut ve 160 dönümlük şehir parkı ile Magnet City (Mıknatıs Kent) projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 


TOKİ ve Emlak Konut, Hoşdere'de Bahçekent Emlak Konutları, Bahçekent Flora projeleriyle 2 milyon metrekare üzerinde 20 bin nüfusun yaşayacağı bir kent kuracak.


Hoşdere’ye hangi metro ve tramvay, ne zaman gidecek?


Hoşdere ye metro ne zaman gelecek?

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Haritası'na göre Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Tramvay Hattı, Hoşdere'den geçiyor...


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın raylı sistem hatları takvimine göre Başakşehir Hoşdere Mahallesi sakinlerinin faydalanabileceği Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Tramvay Hattı ve Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı, 2018 yılında hizmete girecek. 


Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Tramvay Hattı; Metrokent, Oyakkent, Fenertepe, 17. Bölge, 5. Bölge, Kayaşehir Merkez, Tekstil Blokları, Güvercintepe ve Olimpiyat istasyonları arasında 15 km mesafeyi 45 dakikada katedecek.


Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı ise Metrokent, Sağlık Kent ve Kayaşehir Merkez istasyonları arasında 3 km mesafeyi 4,5 dakikada alacak.


Hoşdere’de metro-tramvay istasyonu olacak mı?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre 2018’de hizmete açılması planlanan Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Tramvay Hattı ve Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı’nda 

Hoşdere İstasyonu’nun yapılıp yapılmayacağı konusunda etüd proje çalışmaları devam ediyor


Büyükşehir, Hoşdere’nin nüfus potansiyeline bakarak Hoşdere’de metro ve tramvay istasyonu yapılmasına karar verirse etüd projede yer verilecek ve Hoşdere İstasyonu yapım ihalesi için projelendirilecek.


Geri Dön