19 / 04 / 2024

HSBC hissesinin yüzde 30'unu halka arz edecek!

HSBC hissesinin yüzde 30'unu halka arz edecek!

Avrupa’nın en büyük bankası HSBC’nin, İngiltere'deki bankacılık biriminde halka arzı değerlendirdiği belirtildi. Bireysel ve ticari bankacılık biriminin yüzde 30'una kadar hissesinin halka arzını değerlendirdiği açıklandı...



İngiliz bankası HSBC'nin İngiltere'deki bireysel ve ticari bankacılık biriminin yüzde 30'una kadar hissesinin halka arzını değerlendirdiği belirtildi. Financial Times gazetesinde yer alan haberde, halka arz ile İngiltere'de bankaların bireysel bankacılık birimlerine yönelik olarak planlanan yeni düzenlemelere uyum sağlanmasının amaçlandığına da dikkat çekildi.


Mevduat sahipleri ve vergi mükelleflerinin korunması amacıyla tasarlanan yeni kurallar, bankaların bireysel bankacılık birimlerinin daha riskli olan yatırım bankacılığından ayrı tutulmasını öngörüyor. Bu yükümlülüğün karşılanabilmesi için halka arz mantıklı bir adım olarak değerlendiriliyor. HSBC 200 milyar dolarlık piyasa değeriyle Avrupa'nın en büyük bankası ve İngiltere'deki biriminin piyasa değerinin 20 milyar sterlin (32.7 milyar dolar) dolayında olduğu tahmin ediliyor. HSBC konuyla ilgili açıklama yapmadı.


Akşam Gazetesi


Geri Dön