25 / 04 / 2024

Hükümet, AVM'leri masaya yatırdı

Hükümet, AVM'leri masaya yatırdı

Hükümet, alışveriş merkezleri ve büyük mağazaları masaya yatırdı. Tüketiciyi esas alacak şekilde hazırlanan yasa tasarısı, dünkü Bakanlar Kurulu'nda ele alındı



Servis kolaylığından fiyat istikrarına, tüketiciye sağladığı kolaylıklardan çalışanların iş güvenliğine kadar önemli düzenlemelerin öngörüldüğü tasarı Meclis'e gönderilmeden önce son kez ilgili tarafların yazılı görüşlerine sunulacak.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, tasarıyla ilgili bilgi verirken, "Tükettiğimiz mallara kalite gelmesi, güvence gelmesi, fiyat istikrarı, servis kolaylığı, müşteri memnuniyeti gibi nimetleri var. Kayıt dışılığın ortadan kalkması, vergi kaybının önlenmesi, işçi sağlığı, iş güvenliği gibi fayda getiriyor. Buna karşılık beraberinde getirdiği sorunlar var. Üzerinde epey çalışıldı, son bir defa daha ilgili tarafların görüşleri yazılı alınmak kaydıyla Bakanlar Kurulu'na getirip TBMM'de yasalaşmasını arzu ediyoruz." dedi.

ESNAFA VERGİ KOLAYLIĞI GELİYOR

Bakanlar Kurulu'nda Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bakanlığınca hazırlanan 'Esnaf ve Sanatkarlar Değişim Dönüşüm Destek ve Strateji Belgesi' hakkında kabine üyelerine bilgi sundu. Cemil Çiçek, Nihat Ergün'ün sunduğu belgeyle ilgili bilgi aktarırken, Türkiye'de 1 milyon 900 binin üzerinde kayıtlı esnaf olduğunu hatırlattı, "Esnaf ve sanatkarımıza kredi ve finansman şartlarının iyileştirilmesi, vergi istihdam ve diğer yükümlülüklerin azaltılması, danışmanlık hizmeti verilmesi, altyapı kümelenme ve ortaklık faaliyetlerin desteklenmesi, hukuki düzenlemelerin yapılması ve AB fonlarından esnaf ve sanatkarın daha fazla faydalanmasını sağlamak için 21 eylem planı var. Sanayi Bakanı'mız, Bakanlar Kurulu'na bilgi sunmuştur." diye konuştu.

IMF İLE MÜZAKERELER SÜRÜYOR

Bir soru üzerine IMF anlaşmasının toplantıda gündeme gelmediğini dile getiren Çiçek soruya şöyle cevap verdi: "Türkiye, bu krizi IMF'ye ihtiyaç duymadan kendi reçeteleriyle, kendi çözümleriyle ve uygulayıcısı da bizatihi bizler olarak bu krizi en az zararla kapattı. Biz IMF ile bir anlaşma yapmak istedik ve istiyoruz. Getireceği paradan daha fazla bunun bir akreditasyon avantajı olacağı içindir. İşin uzun sürmesi de kendi şartlarımızla ilgili hususların iyi müzakere edilmesi, böyle bir anlaşmadan azami olarak Türkiye'nin kârlı çıkması içindir."
Erdal Şen/Zaman


Geri Dön