19 / 04 / 2024

Hükümet yatırımcıya 718 milyon lira destek verilecek!

Hükümet yatırımcıya 718 milyon lira destek verilecek!

Türkiye, teröre inat ekonomik istikrarı korumak ve ülkeye yabancı sermaye girişini sağlamak için tüm imkânları seferber ediyor.



Türkiye, teröre inat ekonomik istikrarı korumak ve ülkeye yabancı sermaye girişini sağlamak için tüm imkânları seferber ediyor. Maliye Bakanı Ağbal, Meclis’e gönderilen teşvik paketiyle yatırımcıya 718 milyon lira destek verileceğini söyledi


Hükümet, teröre inat ekonomik istikrarı korumak, uluslararası sermayenin yönünü Türkiye'ye çevirmek ve piyasaları canlandırmak için tüm imkânları seferber ediyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Meclis'e gönderilen yatırım teşvik paketi ile yatırımcıya 718 milyon lira destek verileceğini belirterek, devletin 5 milyon liralık damga vergisinden vazgeçtiğini söyledi.


YABANCI ŞİRKET SAYISI ARTTI

Bakan Ağbal, 2002'den bu yana yabancı sermayeli şirket sayısının 11 kat artarak 48 bini geçtiğini ifade ederek, "Yatırımcı Türkiye'deki fırsatlara, yetişmiş insan kaynağına, demokrasiye güveniyor. Türkiye artık bölgesinde üretim, cazibe ve yatırım merkezi oldu" dedi. Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım girişi önceki yıla göre yüzde 36 artarak 16.5 milyar dolara ulaştı. Yatırıma teşvik paketinin plan ve bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekillerinin Türkiye'ye Afganistan gibi bakıldığına yönelik sözlerine Bakan Ağbal, "Türkiye'ye 16.5 milyar dolar paralarını bağladılar. Türkiye'yi Afganistan ile karşılaştırmak doğru mu? Bu yaşadığımız topraklara haksızlık değil mi? Öyle olsa paralarını bağlarlar mıydı?" yanıtını verdi.


5 MİLYON TL'LİK VERGİDEN VAZGEÇİLDİ

Yatırıma destek tasarısını kamu finansmanına kaynak olarak görmediklerini belirten Ağbal, "Mevcut istisnaları koruyacak şekilde bir düzenleme yapıyoruz. Onun için bunun etki analizinde, ilave bir vergi kaybı öngörmüyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığımız her bir maddeyle ilgili etki analizine dönük bir çalışma yaptı. Damga vergisinde 5 milyon liranın üzerinde vergiden vazgeçiyoruz" dedi.


Sabah


Geri Dön