19 / 04 / 2024

Hükümetin konut desteği projesi müteahhitleri umutlandırdı!

Hükümetin konut desteği projesi müteahhitleri umutlandırdı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, devletin bu yönde vereceği bir desteğin sektörde büyük canlanma yaratacağını ve satış hedefleri konusundaki beklentiyi de önemli oranda yükselteceğini söyledi.



Müteahhitleri de umutlandırdı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk kez ev almak isteyen vatandaşların yüzde 25'lik peşinat için açacakları konut birikim hesaplarına yüzde 15'lik karşılıksız devlet desteği sağlanacağı yönündeki açıklaması, yeni bir faiz indirimi beklentisindeki sektöre umut oldu.

Karar inşaat sektöründe son derece olumlu karşılanırken; Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, devletin bu yönde vereceği bir desteğin sektörde büyük canlanma yaratacağını ve satış hedefleri konusundaki beklentiyi de önemli oranda yükselteceğini söyledi. 

Nasır, '20141e satışlar iyi görünse de önceki yıllara göre beklediğimiz ivme yakalanamadı. Eğer faizler de indirilirse piyasa hareketlenir. Merkez bankasının faizleri indirmesi halinde, bu sürecç kredi faizlerine de yansıyacak ve sektörde ciddi bir canlanma yaşanacak1 dedi. 

Olumlu yaklaşım Uygulamanın birikimi olmayan vatandaşlar için önemli bir destek olacağını savunan  İzmir  Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail Kahraman da, 'Müteahhitlerimiz orta ve uzun vadede markalı konuttan çok, orta segment konut üretimine ağırlık vererek, talebi karşılama adına proje hazırlıklarına başlayacak' ifadesini kullandı. 

İnşaat sektörünün uzun zamandır faiz indirimi ve bu tür bir teşvik ihtiyacı duyduğuna dikkat çeken Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer ise şu görüşlere yer verdi: 'İnşaat sektörünün ve vatandaşların desteklenmesi anlamında Başbakan'ın açıklamasını ve inşaat sektörüne yaklaşımını çok olumlu buluyoruz. İnşaat sektörünün sorunlarıyla ilgilenilmesi, bana göre ülkenin sorunlarıyla ilgilenilmesi anlamına geliyor. 

Hem kentsel dönüşümle ilgili hem de bu konutlarla ilgili destek büyük önem taşıyor. Bu açıklama inşaat sektörüne can suyu olacak bir süreci de başlatacaktır diye düşünüyoruz.


haber Ekspres


Geri Dön