24 / 04 / 2024

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin başkanı Hoesung Lee oldu!

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin başkanı Hoesung Lee oldu!

Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde düzenlenen IPCC 42. Oturumuna Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR Başkanlığında bir heyet ile katıldı.



Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde düzenlenen IPCC 42. Oturumuna Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR Başkanlığında bir heyet ile katıldı. Toplantının ağırlıklı gündem maddesini Başkanlık ve Divan seçimleri oluşturdu. Toplam 6 adayın yarıştığı Başkanlık seçimini ülkemizin de desteklediği Güney Kore'den Hoesung Lee Kazandı.

 

6 aday arasında ilk turda 45 oy alan Güney Koreli Hoesung Lee ve 32 oy alan Belçikalı Jean PASCAL ile birincilik için tekrar yarıştı. 2. Turda 78’e 58 oy üstünlüğü ile Hoesung Lee IPCC’nin yeni başkanı seçildi.

 

Ülkemizden de destek talebinde bulunan ve Türkiye’ye samimi mesajlar veren Hoesung Lee’yi İklim Değişikliği Başmüzakerecimiz Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR tebrik ederek başarılar temenni etti.

 

IPCC 42.oturumu toplantıları 9 Ekim Cuma günü sona erecek. Yeni Başkan ve Divan üyeleri ilk çalışmasını 6. Değerlendirme Raporu hazırlıkları ile başlayacak.


Geri Dön