19 / 04 / 2024

Hulusi Belgü: AVM'lerdeki istihdam bu yıl 400 bini aşacak!

Hulusi Belgü: AVM'lerdeki istihdam bu yıl 400 bini aşacak!

Yeniden AYD Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Hulusi Belgü, 2015 yılında da sektör performansını artırmaya devam edeceklerini, organize perakendenin toplam büyüklüğünü de 110 milyar doların üzerine taşımak istediklerini vurguladı.



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) 7’inci Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Hulusi Belgü, 2015 yılında da sektör performansını artırmaya devam edeceklerini, organize perakendenin toplam büyüklüğünü de 110 milyar doların üzerine taşımak istediklerini vurguladı. Belgü şöyle devam etti:


YABANCI YATIRIMCI İLGİSİ


“Hedefimiz devlete olan katkımızı da 20 milyar liranın üzerine çıkarmak. Modern, iyi tasarlanmış yeni AVM’ler ile birlikte bu yıl sektörümüzdeki istihdamı da 400 binin üzerine çıkartmayı önemsiyoruz. Yabancı yatırımcıların en cazip bulduğu ve ciddi yatırımlar yaptığı bir sektör olmaya da devam edeceğiz.” Sektördeki yatırım büyüklüğü ise 50 milyar doları buldu.


6 YENİ İSİM GİRDİ


AYD'nin 22 kişiden oluşan yönetim kuruluna bu yıl 6 yeni isim girdi. Bu isimler şunlar: Mehmet Tevfik Nane, Kazım Köseoğlu, Gündüz Bayer, Nuh Acar, Levent Kirman ve Artuğ Çetin.


Bugün


Geri Dön