29 / 03 / 2024

Hüseyin Aksoy: Mersin avantajlı bir kent olacak

Hüseyin Aksoy: Mersin avantajlı bir kent olacak

Hüseyin Aksoy, kentin, deniz, kara ve demir yolları bağlantılarının yanında yakın zamanda hava yolu bağlantılarına da sahip olacağını, böylelikle yatırımcıya ciddi avantajlar sunan bir nitelik kazanacaklarını bildirdi



Vali Aksoy, Mersin'in turizmin yanı sıra ticaret ve sanayi konusunda da önemli bir kent olduğunu söyledi. Bu kapsamda kentin potansiyellerini harekete geçirerek, "sıçrama" yakalamak istediklerini ifade eden Aksoy, yatırım yapma hazırlığında olan iş adamlarını Mersin'e davet etti. Kenttin demiryolu, karayolu ve deniz yolu bağlantılarıyla önemli bir potansiyeli barındırdığını ifade eden Aksoy, yakın bir zamanda ise havayolu ulaşımına da kavuşacaklarını belirterek, şöyle konuştu: "Çok yakın bir zamanda yatırımcıya ciddi avantajlar sunan bir kent haline geleceğiz. Çünkü Mersin özellikle ithalata ve ihracata yönelik yatırım yapmak isteyenler için çok önemli bir bölge. Bu nedenle ülkenin dört bir yanındaki yatırımcıları Mersin'e bekliyoruz."

İthalat ve ihracat için lojistik faaliyetlerin hayati önem arz ettiğine işaret eden Aksoy, Türkiye'nin en önemli imanlarından birisine sahip olan kentin, "uluslararası lojistik bir üs" halini alması için bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini vurguladı. Aksoy, "Kentimiz bu boyutu ile yatırımcılar için diğer bölgelere göre avantajlı konumdadır. Özellikle son teşvik yasası ile Mersin 2. bölgede yer alması bu özelliğini güçlendirmiştir" diye konuştu.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VE EKONOMİK KRİZ
Ekonomik kriz nedeniyle birçok ilde ciddi sıkıntılar yaşanırken, Mersin'in diğer bölgelere oranla minimum sıkıntı yaşadığını ifade eden Aksoy, "Krizden her kent gibi biz de etkilendik. Ancak etkisi minimum oldu" dedi. Kent ekonomisinin ilerleyen yıllarda ciddi bir artış kaydedeceğinin tahmin edildiğini dile getiren Aksoy, kentin tarım ve turizm potansiyeli, ihracattaki önemli çalışmaları ve lojistik avantajı nedeniyle krizin etkilerinin çok etkin şekilde hissedilmediğini vurguladı.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesinin 2 etabındaki tahsis işlemlerinin sürdüğünü dile getiren Aksoy, "2. etaptaki 6 yatırımcıya tahsis işlemi gerçekleştirildi. Diğer yatırımcılarla ilgili işlemler ise sürüyor. Bu sayının önümüzdeki günlerde katlanarak artacağına inanıyorum. Mersin yatırım merkezi halini alacak."
AA


Geri Dön