26 / 04 / 2024

Hüseyin Alhan: 5 yıldızlı hastaneler yaptık!

Hüseyin Alhan: 5 yıldızlı hastaneler yaptık!

AK Parti Hükümetlerinin sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler yaptığını dile getiren Milletvekili aday adayı Hüseyin Alhan, illerin yanı sıra ilçelere de 5 yıldızlı otel konforunda hastaneler yapıldığını belirtti.



3 Kasım 2002 tarihi öncesi diğer alanlarda olduğu gibi sağlığında içinden çıkılmaz bir hal aldığını hatırlatan AK Parti Milletvekili aday adayı Hüseyin Alhan, Afyonkarahisarda eski hastanelerin yerini 5 yıldızlı otel konforunda hastanenin yer aldığını belirtti. Afyonkarahisar merkezinin yanı sıra ilçelere yeni devlet hastaneleri, ek binalar ve entegre hastaneleri yapıldığını hatırlatan Alhan, hekim sayısının da 2002 yılı öncesine göre büyük bir artış yaşandığını sözlerine ekledi. 



Herkes önemli 

Milletvekili aday adayı Alhan, "Bir çok alanda devrim niteliğinde değişim gerçekleştiren partimiz, yeniliklerini sağlık alanında da sürdürerek, halktan yana bir tavır sergiledi. Muayene ve ilaç kuyruklarında günlerini tüketen vatandaşlarımız artık randevu sistemiyle doktora muayene olurken, ilaçlarını da istediği eczaneden alabiliyor. Bu yapılan yatırım ve hizmetleri görmemek büyük bir vicdansızlık olduğu gibi yapılanlara da saygısızlıktır. Ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan herkes bizim için önemli ve değerlidir" diye konuştu. 



Güvenlerini boşa çıkarmadık

Konuşmasını şöyle sürdürdü; "Herkes için ulaşılabilir, nitelikli, sürdürülebilir ve güçlü bir sağlık sistemi hayata geçirildi. Sağlıkta Dönüşüm Programının başarıya ulaşmasındaki en büyük etken, istikrarlı ve güçlü siyasi iradedir. Bu iradeyi gösteren AK Parti hükümetleri halktan aldığı güveni boşa çıkarmamıştır" dedi. 



SSK'lıya imkan 

Alhan, "37 milyon SSK'lının kamu hastanelerinden hizmet almasına imkân verildi. Kamu hastanelerini tek çatı altında birleştirerek 37 milyon SSK'lının kamu hastanelerinden hizmet almasına imkân verildi. Üniversite ve özel hastane kapılarının bütün vatandaşlarımıza açılmasını sağlandı. Genel Sağlık Sigortası ile bütün vatandaşlarımız sosyal güvence kapsamına alındı. 18 yaşın altındaki tüm nüfusu ve eğitim görenleri, sosyal güvence aranmaksızın Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındı" dedi. 




Yerli sanayi güçlendirilecek 

Yeni dönemde, dev şehir hastaneleri kurulacağına dikkat çeken Alhan, hizmet kalitesini artırmak ve maliyeti etkin sağlık hizmeti dengesini kurabilmek amacıyla inşasına başladığımız şehir hastanelerini ülkenin dört bir tarafına yaygınlaşacağını ifade etti. Milletvekili aday adayı Hüseyin Alhan, "Kamu Hastane Birliklerini kuruldu. Bu sayede hastanelerimiz daha da etkili, kaliteli ve verimli işletilecek. Tıbbi ürün ve hizmetlerin üretimine teşvikler getirildi. Bu şekilde yerli sanayinin güçlendirilmesini, Ar-Ge ve teknolojik iş birliğine daha fazla önem verilmesini hedeflendi" dedi.



Afyon Odak


Geri Dön