25 / 04 / 2024

Hüseyin Anlayan Fatsa'daki kentsel dönüşümü anlattı!

Hüseyin Anlayan Fatsa'daki kentsel dönüşümü anlattı!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "hizmetlerimiz de durmadı daha yoğun bir şekilde devam ediyor. Yeni süreçte Fatsa ilçemizde ve bölgemizde çok ciddi çalışmalar başladı ve devam ediyor. " dedi.



Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "hizmetlerimiz de durmadı daha yoğun bir şekilde devam ediyor. Yeni süreçte Fatsa ilçemizde ve bölgemizde çok ciddi çalışmalar başladı ve devam ediyor. 2014 yılı Büyükşehir olmamız nedeniyle yeni sistemin oluşturulması ve yapılanma ile geçti, vatandaşlarımız hizmetlerin bir an önce başlamasını beklerken bizler başta büyükşehir olmak üzere bizler yeni sistem kurmakla bir yılı geride bıraktık. Son genel seçime bu yüzden daha çok yapacaklarımızı anlatarak girdik bugün hamdolsun yaptıklarımızı da anlatarak girebiliyoruz. 


Fatsa'da söz verdiğimiz hizmetlerden en önemlisi başta Büyükşehir Belediyemizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın çalışmaları ile birlikte kamuoyunun da öncelik gördüğü yol hizmetleri vatandaşlarımız ekseriyetle yol istediği için hep yola öncelik verdik. Ordu ilimizin tamamında çok ciddi şekilde asfalt hazırlık çalışmaları yapıldı ve şu anda devam ediyor. Vatandaşlarımız öncelikle hep kendi yollarının yapılmasını istiyor. 


Vatandaşımız bilmeli ki bizler bir yıllığına değil bu görevi 5 yıllığına aldık bu manada ana yollar öncelik verilerek ciddi manada bir yol çalışması başladı. Geçtiğimiz dönemde köy ve beldeleri için ayrılan 5 milyon TL liralık kaynak bugün sadece Büyükşehir Belediyemizin ihalesini yaptı yolların ihale bedeli 25 milyon lira. 


Büyükşehir hizmet noktasında bir fırsat demiştik ben bugün bu gördüğüm tabloda bu sözümü yineleyerek ifade etmek istiyorum 2 katı 3 katı hizmet olacak diye söylemiştim. Şu anda Büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu sadece hazırlık çalışmaları ihalesini yaptığı programını yaptığı iki katını değil en az 5 katını yapacak. Bu yazın bütün mahalleleri öncelik yol olmak kaydıyla çok yoğun bir çalışma olacak. 5 yılın sonunda baktığımızda bir önceki döneme mukayese ile Ordu ilimize yapılacak olan hizmetler Fatsa ilçemize yapılmış hizmetler bir önceki dönemin 5 katı 10 katı olacak bugünden onu görüyorum o yüzden asla kimse karamsarlığa kapılmasın. Büyükşehir çok büyük bir fırsattır destek veren emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesten hassaten rica ediyorum. Ak Partili olarak özellikle seçime gittiğimiz bu süreçte yapılmayanları değil bugün yapılacakları ve yapılanları daha çok anlatalım. Yol gibi hizmetlerin yanı sıra sosyal projelerde bizim için önceliklidir." diye konuştu. 


Fatsa'da birçok projenin hayata geçtiğini vurgulayan Başkan Anlayan, "Şu anda Bolaman Irmağı kıyı düzenleme projemiz olarak 15 dönümlük alanda yeşil alan çalışmamız devam ediyor. 


Cıngırt Mağaramıza Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz çok ciddi bir destek vereceğini açıkladı. Hiç programınızda olmayan bir Kadınlar Plajı Büyükşehir Belediyemiz desteğiyle çok kısa bir sürede yapılarak hizmete başladı. Bu bölgede ihtiyaç olduğunu bildiğimiz ve daha önce başladığımız Huzurevi'ni bitirmek Büyükşehir Belediyemize nasip olacak. Geçen haftaki Büyükşehir Belediye Meclisi toplantımızda 1 milyon lira kaynak Büyükşehir Meclisi'nden geçti. Kapalı pazar yeri projemiz şu anda Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanıyor. Biz hiçbir projemiz ile ilgili yalan konuşmadık biz bu zamana kadar neye inanıyorsak onu konuştuk ve onu taahhüt ettik. 


Cumhuriyet Meydanını da inanarak konuştuk taahhüt ettik Harikalar Diyarı'nı da inanarak konuştuk taahhüt ettik, Kentsel dönüşümünü de inanarak taahhüt ettik. Bir yıldır bu 3 proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor ama bunlar gözle görünmüyor. Kentsel dönüşüm projesi bu zamana kadar Fatsa'nın gelmiş geçmiş en önemli projesidir. Bu proje Bakanlar Kurulu'nda onaylandı ve resmi gazetede yayınlandı. Bunlar Fatsa'yı çağ atlatacak önemli projeler. 


Kentsel dönüşüm ile ilgili resmi gazetede Evkaf mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi yazıyor, Cumhuriyet meydanı yazmıyor. Bu yüzden yine yalan konuşuyorsun diyorlar. Projenin hepsi bir bütündür. 

Kentsel dönüşüm ile birlikte yenilenecek alan içerisinde Harikalar diyarı projesi de vardır, Cumhuriyet Meydanı için yıkılacak binalar için ayrılan ödenek de vardır. 


Cumhuriyet Meydanı projesi de, Harikalar Diyarı projesi de bizlere yalan konuşuyorsunuz diyenler çatlasa da patlasa da hayata geçecek. Bundan sonraki süreç şudur. Kentsel dönüşümün yapılacak alanda imar planı çalışması yapılacak oraya yıkılıp yeni yapılacak konutların uygulama projeleri yapılacak, mülk sahipleri ile görüşme süreci başlatılacak akabinde de buradan kazanılacak gelirler daha sonra karşılanmak üzere Cumhuriyet Meydanı istimlak bedeli de Şehircilik Bakanlığı'ndan öncelikle direkt aktarılarak binaların yıkımı gerçekleşecek" dedi. 


Vizyon


Geri Dön