24 / 04 / 2024

Hüseyin Arslan kimdir?

Hüseyin Arslan kimdir?

YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan kimdir? Hüseyin Arslan inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Hüseyin Arslan hangi projelere imza attı? İşte YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan biyografisi...



Hüseyin Arslan kimdir?

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1992 yılında “Yüksek Onur” derecesi ile mezun olan Hüseyin Arslan,  1993 yılından bu yana YDA Group Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Aynı zamanda, Türk inşaat sektörünün köklü ve saygın kuruluşu Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Arslan; gayrimenkul sektörü ve özellikle de Kamu Özel Ortaklığı (PPP) konularında yurt içi ve yurt dışında pek çok konferansa davetli konuşmacı olarak katılmaktadır. 1975 yılında grubun ilk firması olan AKSA İnşaat ile faaliyetlerine başlayan YDA Group bugün; farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketleriyle, yurt içi ve yurt dışı iştirakleri bulunan, uluslararası düzeyde iş hacmi yaratan,  6,8 milyar USD’yi bulan tamamlanmış projeleri ve 8 bin kişilik istihdam gücüyle Türkiye’nin lider şirketler topluluklarından biridir.  YDA Group; 40 yılı aşkın tecrübesiyle ana faaliyet alanı olan inşaat sektöründe; Anahtar Teslimi Projeler, Yap – İşlet – Devret (B.O.T) ve Kamu Özel Ortaklığı (PPP) modelleri ile Havalimanları ve Sağlık Kampüsleri Yatırım Projeleri, Yüksek Teknolojik Binalar, Endüstriyel Tesisler, Çimento Fabrikaları, Altyapı Projeleri, Yollar, Köprüler, Kavşaklar, Yüksek Katlı Binalar, Toplu Konut Projeleri, İş Merkezi, Hastane, Okul Kompleksleri, Apartmanlar, Lüks Konutlar, Villalar, Gayrimenkul – Konut Geliştirme Projeleri gerçekleştirmektedir. 

YDA Group; inşaat sektörünün yanı sıra pazarın gelişen ihtiyaçlarını ve müşterilerinin beklentilerini karşılamak için yan sanayi ve hizmet dalları oluşturarak geniş bir faaliyet yelpazesinde hizmet vermeye devam etmektedir. Bu doğrultuda; İnşaat ve Taahhüt, Gayrimenkul Geliştirme, Havacılık, Madencilik, Tarım, Güvenlik & Catering, Medikal & Sağlık, Enerji, Açıkhava Dijital Reklamcılık ve Sigortacılık sektörlerinde yoğunlaşan YDA Group; hizmet kalitesini ve güvenilirliğini sahip olduğu uluslararası kalite belgeleri ISO 9001:2000 Kalite Yönetimi Standardı, ISO 14001:2004 Çevre Standardı ve OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve Kalite Yönetim Sistemleri Standardı ile belgelendirmiş bulunmaktadır.  2000’li yılların başından itibaren ise uluslararası pazara açılarak, Kazakistan, Ukrayna, Abu Dabi gibi pek çok ülkede projelere imza atan YDA Group, gayrimenkul yatırım projelerinin yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında Yap-İşlet-Devret (Y.İ.D.) ve Kamu Özel Ortaklığı (PPP)  modeli ile yapım ve işletme faaliyetinde, özellikle de Türkiye Sağlık Sektöründeki şehir hastaneleri konusunda en öncü ve deneyimli firmalardan biri konumundadır.


YDA Grup projeleri:

Havalimanı Projeleri

Hatay Uluslararası Havalimanı Projesi, Dalaman Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası İnşaatı, Korkıt Ata Havalimanı Proje Keşif İşi, Aktau Uluslararası Havalimanı, Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali HVAC ve Elektromekanik Sistemleri, Malatya Erhaç İç Hatlar Terminali HVAC ve Elektromekanik Sistemleri, Boryspil Uluslararası Havalimanı Projesi.


Sanayi Yapı Projeleri

Nobel İlaç ve Ecza Fabrikası İnşaatı – Almaata, Soma Kömür Yıkama Tesisi İnşaatı, Zonguldak Un Fabrikası İnşaatı, Ergani Çimento Fabrikası İnşaatı, Siirt Kurtalan Çimento Fabrikası İnşaatı, Adıyaman Çimento, Klinker Öğütücü ve Bunker İnşaatı, Hatay Tütün Deposu İnşaatı, İskenderun Ek Çimento, Öğütücü ve Bunker İnşaatı, Denizli Çimento Fabrikası, S.S. Arı Küçük Sanayi Sitesi İnşaat Kooperatifi 1. Kısım İnşaatı, Elbistan Sanayi Sitesi 318 İşyeri ve Sosyal Tesis İnşaatı.


Bina Projeleri

Almaly Country Club, Arman Ville – 2, İstanbul Kayabaşı Toplu Konut İnşaatı ve Altyapı İşleri, Konut - Samal / Almaata, Osmaniye Klinik Otel ve 10 Adet Villa İnşaatı, 1. Ordu Komutanlığı Karargahı Fenerbahce General Lojmanları, Alkent İstanbul 2000 Faz II 96 Adet Villa ve İstinat Yapımı İnşaatı, 440 Adet Villa İnşaatı ve Altyapı İşleri (Kısım 1-2-3), Maxima Rezidansları, Bursa Kestel 1. Bölge 716 Konut, Nevbahar Konutları – 1, Bursa Yenişehir Konut Projesi, Arman Ville – 1, Amasya Merzifon 512 Konut, Adıyaman Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi, Trabzon Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi, İstanbul Ümraniye Sanayi Meslek Lisesi İnşaatı, Osmaniye Kadirli Çok Amaçlı Lise İnşaatı, Antalya Manavgat Ticaret Meslek Lisesi İnşaatı, K.Maraş Afşin Çok Amaçlı Lise İnşaatı, K.Maraş Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi İnşaatı, Bingöl Şehir Merkezi Okul Kompleksi ve Öğrenci Yurdu İnşaatı, Bingöl İlkokul Kompleksi, Malatya Merkez Endüstriyel Okul kompleksi, Endüstriyel Okul Kompleksi, Endüstriyel Okul Kompleksi, Düzce Merkez 2 Adet 960 Öğrenci kapasiteli Okul İnşaatı, Malatya Merkez & Darende İlk Öğretim Okul Kompleksleri İnşaatı,  Ankara  3 Adet Lise İnşaatı, Ankara 2 Adet Lise İnşaatı, Ankara 2 Adet Lise İnşaatı, Mersin 2 Adet Lise İnşaatı, Anafartalar İlk Öğretim Okulu İnşaat İşleri, Ankara 4 Yeni Okul İnşaatı ve 3 Okul Onarımı, Trabzon Araklı Bereketli Okul Kompleksi ve Öğrenci Yurdu (YIBO) İnşaatı, Kars Susuz İncesu Beldesi 75. Yıl İMKB YİBO 720 Kişi Kapasiteli İnşaat, Isparta Eğirdir Turizm ve Otelcilik Meslek Okulları Kompleksi İnşaatı, Bingöl Solhan, Çavuşlar İlköğretim Okulu İnşaatı, Adıyaman / Besni, Adıyaman / Çelikhan, Malatya / Battalgazi İlköğretim Okulları İnşaatı, Diyarbakır CFCU İstinaf Mahkemesi, Sincan Vergi Dairesi İnşaatı, Malatya GBH Binası İnşaatı, 4 Bölgede Sağlık Eğitim Merkezi Kompleksi İnşaatı – 2006, Almaty Finans Merkezi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi (GATA) Bina Kısmı İnşaatı, Giresun Bulancak Spor Merkezi, Oymapinar HEPP İşletme Binası ve Akşehir II TM Hattı Takım Binası, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi.


Altyapı Projeleri

Sincan (Fatih) Köprülü Kavşağı, E-90 Karayolu Tugay Köprülü Kavşak İnşaatı, 100. Yıl Bulvarı ve Ağabali Caddesi Köprülü Kavşak İnşaatı, İnönü Bulvarı Altgeçit Köprüsü İnşaatı Temel Kazık ve Kazık Bağlama İşleri, Doğumevi Köprülü Kavşak İnşaatı, Barış Bulvarı, 100. yıl Bulvarı ve 19 Mayis Bulvarı Altgeçitli Kavşak Düzenleme İnşaatı, Çankaya Dikmen İlkbahar Caddesi Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Boru Hattı İnşaatı, ikmen - Durağan Yolu Toprak Tesviye ve Sanat Yapıları İşi, Bayburt Sulama Kanalları İnşaatı, Ulus Heykel ve Saman Pazarı arası Andezit Kaplama, Tretuar ve Çevre Düzenleme İşi, Sincan Mareşal Çakmak Bölgesi Kanalizasyon Sistemi İnşaatı, Bostanbaşı Malatya Kanalizasyon İnşaatı.


Diğer Yapılar

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi, TAEK Proton Hızlandırıcı Tesisi, Karamürsel Deniz Eğitim Komutanlığı Isıtma Sistemleri Revizyonu 2. Kısım İnşaatı, B.Evler ve Küçükesat Pazar Yenileme İşleri, Göltaş Önısıtma Kulesi İnşaatı, Karsiyaka Mezarlığı 10.000 Lahit İnşaatı, Samsun Vergi Dairesi Yenileme ve Dekorasyon İşleri, Genelkurmay Başkanlığı Binası VIP katının ve Asansörlerin Yenilenmesi İnşaatı.




Geri Dön