24 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan Bayraklı'da satışa çıkarılan arsalara tepki gösterdi!

Hüseyin Aslan Bayraklı'da satışa çıkarılan arsalara tepki gösterdi!

DSP Bayraklı Belediye başkan adayı Hüseyin Aslan, “Seçime bir ay kala bu tür satış, hem etik hem de doğru değil. Alelacele yapılan bu satışların sonucu, genellikle suistimal olmuştur. Bayraklı’ya bu yaşatılmamalıdır.” dedi...




DSP Bayraklı Belediye başkan adayı Hüseyin Aslan, “Seçime bir ay kala bu tür satış, hem etik hem de doğru değil. Alelacele yapılan bu satışların sonucu, genellikle suistimal olmuştur. Bayraklı’ya bu yaşatılmamalıdır.” dedi. Aslan, İzmir'in Bayraklı Belediyesi’nin, Yamanlar Mahallesi'nde bulunan toplam 38 bin metrekare inşaat alanına sahip iki arsayı satışa çıkarmasına tepki gösterdi.


Her iki arsanın da yangından mal kaçırırcasına, yaklaşık 5 milyon lira bedelle satışa sunulmasının, akıllara seçim harcaması düşüncesini getirdiğini öne süren Aslan, "Her ne amaçla yapılıyor olursa olsun, seçime bir ay kalmışken böyle yüksek fiyatlı bir satışın yapılmaması gerekir. Seçimden çıkacak sonucu kimse bilemez. Siz kendinizi değişmez görebilirsiniz, yarışın içinde iddialı konumda olduğunuzu da söyleyebilirsiniz ancak Bayraklı halkına ait taşınmazları, kendinize aitmiş gibi göremezsiniz. Halkın arazisini, halkın gayrimenkulünü, ‘Ben istiyorum, oluyor.’ diyerek satışa çıkaramazsınız.” şeklinde konuştu. Bu tür durumların sadece Bayraklı ölçeğinde yaşanmadığını, geçmişten günümüze sayısız suistimallerle karşılaşıldığını söyleyen DSP adayı Aslan, “Seçime şurada kalmış bir ay ve siz kalkıp iki önemli arsayı, halkın arsasını birilerine satmaya çalışıyorsunuz. Bayraklı halkı bunu iyi değerlendirmelidir. Satışın seçim sonrasına bırakılması konusunda, belediye meclis üyelerini göreve çağırıyoruz. Son dakika ihaleleri, son dakika satışlarının sonucu çoğunlukla suistimal olmuştur. Bayraklı’ya bu yaşatılmamalıdır.” ifadelerini kullandı.


Kapalı teklif usulüne göre satılacak olan söz konusu iki arsanın ihalesi, 4 Mart 2014'ta Osmangazi Toplantı Salonu’nda yapılacak. Toplam inşaat alanı 38 bin metrekare olan arsalar, 5 milyon 375’er bin lira olarak bedellendirildi.



Dokuz Eylül Gazetesi


Geri Dön