25 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: Hedefimiz 5 yıl içinde 7 bölgede 50 bin konut!

Hüseyin Aslan: Hedefimiz 5 yıl içinde 7 bölgede 50 bin konut!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, konut ihtiyacının toplumsal bir mesele olduğunu vurguladı. Aslan, "Belediye Kanunu'nun 69. Maddesi, belediyelere 'konut ihtiyacını karşılamak üzere imarlı ve altyapılı arsa üretme' görevini verir" dedi




CHP  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, konut ihtiyacının toplumsal bir mesele olduğunu vurguladı. Aslan, "Belediye Kanunu'nun 69. Maddesi, belediyelere 'konut ihtiyacını karşılamak üzere imarlı ve altyapılı arsa üretme' görevini verir. Biz sadece yılda 10 bin beş yılda da 50 bin ucuz konut üretmekle kalmayacağız, sosyal tesisleri, altyapısı ve çevre düzenlemeleriyle yeni kentler yaratacağız" dedi.

Belediyelerin vazgeçilmez ve başlıca görevinin, halka sağlıklı bir yaşam sürdürecekleri konutlara uygun ortam ve alanlar hazırlamak olduğunu vurgulayan aslan şöyle konuştu; "Sosyal belediyecilik anlayışının temelinde de yoksulu, dar ve sabit gelirliyi, emekliyi, dulu, yetimi aç ve açıkta bırakmamak vardır. İzmir halkının yüzde 38'i kiracı konumda ve gecekondu ya da kaçak yapılarda yaşıyor. Gittiğimiz her yerde öğretmeni, polisi, doktoru, memuru hatta belediye personeli bile uygun koşullarda nasıl ev sahibi olabileceğini soruyor, bizden proje talep ediyor. Sadece bu tablo bile ısrarla dile getirdiğimiz kentsel dönüşüm projelerinin aciliyetle uygulanmasını gerektiriyor. Ancak gelin görün ki, dilimizde tüy bitmesine rağmen somut tek bir adım atılamadı."


Yeniden yapılanma

Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Aslan, İzmir'de yeniden yapılacak planlama ile kentin zaman içerisinde değişen fiziki, sosyal ve altyapı ihtiyaçlarının günün şartlarına göre modernize edilmesi gerektiğini belirtti. Aslan "Kaliteli ve düşük maliyetli, çevre dostu, toplumsal birliktelik ruhunu pekiştiren konutlar geliştirilecek. Düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak öncelikli hedefimiz olacak. Her vatandaşımızın geliri dikkate alınacak ve ödeme planları kira öder gibi düzenlenecek. Yeşil alan, otopark ve sosyal donatı sınıfları yükseltilecek. Başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı önlem alınacak. Altyapısı hazır, arsa üretimine yönelik çalışmalar yapılacak, belediye tarafından üretilen arsalar, uygun bedel ve kolay ödeme koşullarıyla konut sahibi olmak isteyenlere verilecek. Kooperatifleşmenin önü açılacak. Kooperatifler modeli ile ucuz ve kaliteli konut üretimi için belediyenin tüm olanakları seferber edilecek. Kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme projeleri ile arsa fiyatlarının konut maliyeti içindeki payı en aza indirgenecek. Hemşehrilerimizin kooperatif çatısı altında örgütlenmelerinin ardından temsilcileri aracılığı ile kentsel dönüşüm projelerine doğrudan katılım sağlanacak." 


Çalışmalar hangi bölgeleri kapsıyor?

Ege-Koop'un dar gelirlileri ev sahibi yapacak konut projeleri için çalışmaların yürütüldüğü bölgeler şunlar: Menemen-Emiralem, Bornova-Manisa arası, Çiğli, Menderes, Buca Otoyol geçişi, Karabağlar ve Narlıdere.


Yeni Asır


Geri Dön