26 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: İnşaat sektöründe kriz kapıda!

Hüseyin Aslan: İnşaat sektöründe kriz kapıda!

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, işsizlikle mücadelenin en etkin araçlarından biri olan inşaat sektörünün ciddi bir krize doğru sürüklendiğine dikkat çekerek, Sektör alarm veriyor dedi...



EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, işsizlikle mücadelenin en etkin araçlarından biri olan inşaat sektörünün ciddi bir krize doğru sürüklendiğine dikkat çekerek, "Sektör alarm veriyor. Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre son 15 ayda üretilen 956 bin yem konuttan 306 bini, yani her 3 konuttan biri elde kaldı. Faiz ve vergi kolaylığı sağlanmazsa kriz kapıda" dedi. 


Konut stoku büyüdü 


Aslan, inşaat sektörünün hem ülke ekonomisinin büyümesinde lokomotif bir güç, hem de işsizliğin panzehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Toplam konut stoku 1 milyonun üzerine çıktı. Merkez Bankasının konutta fiyat artışlarına ilişkin değerlendiımeşinde ise son 4 yılda konut fiyatları yüzde 51 oranında artarken, enflasyon yüzde 33 düzeyinde kaldı. Yani konut üretimi artıyor, satışlar düşüyor; konut stoku büyüyor, konut fiyatları ise bunlardan bağımsız olarak yükseliyor" diye konuştu. 



Hürriyet Ege 




Geri Dön