26 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: İzmir'in projeci ve vizyoner bir yönetime ihtiyacı var!

Hüseyin Aslan: İzmir'in projeci ve vizyoner bir yönetime ihtiyacı var!

İzmir'in yıllardır çözemediği sorunlarla ilgili seçim döneminde projeler üreten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, isyan etti. Yerel yönetimin pek çok alanda bocaladığını söyleyen Aslan, "İzmir'in projeci ve vizyoner bir yönetime ihtiyacı var" dedi




İzmir'in yıllardır çözemediği sorunlarla ilgili seçim döneminde projeler üreten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, isyan etti. Yerel yönetimin pek çok alanda bocaladığını söyleyen Aslan, "İzmir'in projeci ve vizyoner bir yönetime ihtiyacı var" dedi


Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "İzmir iyi yönetilmiyor" algısının proje ve vizyoner yönetim eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Yerel seçim sürecinde Ege-Koop Proje Merkezi olarak açıkladıkları projelerin siyasi birer argüman olarak görüldüğünü belirten Aslan, "Oysa bu projeler İzmir'e gerekli olduğu için hazırlandı. Sadece Sağlık Serbest Bölgesi için uğraş verilip, sonuca bağlansaydı bugün  İzmir  markalaşmanın ilk adımını atmış olacaktı" dedi. Aktarmalı ulaşım sistemine yönelik tepki ve tercüman skandalı nedeniyle İzmir Fuarı'nın büyük prestij kaybettiğini ve pek çok alanda bocalayan yerel yönetim anlayışı ile kente zaman kaybettirildiğini söyleyen Aslan, "İzmir'in projeci ve vizyoner bir yönetime her zamankinden daha fazla ihtiyacı var" dedi.


Sağlık Serbest Bölgesi

İzmir'in yıllardır ulaşmaya çalıştığı marka kent hedefini ancak bu şekilde gerçekleştirebileceğini vurgulayan Aslan, özellikle belediye başkanlarının kentin yararına ve geleceğine dair öneri, çalışma ve projeleri dikkate almamasını eleştirdi. Kentte "ben yaparım olur" mantığının belirgin hale geldiğini öne süren Aslan, "Hemen her kesimden büyük destek gördüğümüz projelerimizi kenti idare edenler hiçe saydılar. Bunu söylemek zorundayım. Sadece kendi çabalarımızla Bakanlar Kurulu'nun gündemine taşıdığımız Sağlık Serbest Bölgesi'nin arkasında durulsaydı bugün bambaşka bir İzmir'i konuşuyor olacaktık. Tek başına bu proje İzmir'i marka kent yapacak çapta bir projedir. İzmir'in termal zenginliğini sağlık turizmine dönüşterek, kent ve ülke ekonomisine inanılmaz bir katma değer yaratacak bir projedir. Ancak gerekli çaba yerel yöneticiler tarafından gösterilmediği için proje şu anda askıya alınmış durumda" dedi.


Ulaşıma yeni nesil sistem

Yaz mevsiminin başında uygulamaya konan ve kısa sürede İzmirlilerin kabusu haline gelen aktarmalı ulaşım sisteminin de sorunun çözümünden uzak olduğunun görüldüğünü söyleyen Hüseyin Aslan, "Bu sorunun çözümü de yine Ege-Koop Proje Merkezi'nin ortaya koymuş olduğu yeni nesil ulaşım sistemleriydi. Kent içinde trafiği azaltmak için iki metro hattı önermiştik" diye konuştu.


"Derdimiz siyaset değil"

Hem üretici, hem tüketici kazansın diye "EGEM 35" projesini geliştirdiklerini, ATAYOL ile havalimanı yolunu transit şekilde düzenlediklerini, Tarım Kampüsü ile tarımda da söz sahibi kent olmayı hedefleriklerini ifade eden Aslan, "Tüm bu projeler kamuoyunda büyük heyecan uyandırırken yerel yönetimlerin 'bu sizin işiniz mi' türünden suçlamalarını dinledik. Bunca emek harcayarak, ulusal ve uluslararası yetkinliğe sahip geniş bir teknik kadroyla hazırladığımız bu mega projelerin gerekliliğini, derdimizin İzmir olduğunu yerel idarecilerimize bir türlü gösteremedik" dedi.


"Projelerimiz umursanmadı"

İzmir'in ulaşım sorununu çözmek ve kent içi trafiğini rahatlatmak için önerdikleri projeleri aktaran Hüseyin Aslan, "İngilterede, Macaristan'da ve pek çok Avrupa ülkesinde hem karadan, hem denizden yolcu taşıyan anfibi otobüslerden alınmalı demiş, hava treni projesinin İzmir'e şart olduğunu söylemiştik. Başka bir kentte bu projeler için teşekkür edilir, bunları gerçekleştirebilmek için işbirliği önerilirdi. İzmir'de ise bu projeler siyasi argüman olarak görülüp, umursanmadı" açıklamasını yaptı.



Yeni Asır


Geri Dön