25 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm İzmir'in geleceğidir!

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm İzmir'in geleceğidir!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm ve değişim projelerinin İzmir'in geleceği olduğunu söyledi.  Aslan; kent dönüşümü önümüzdeki günlerde Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a ileteceklerinin bilgisini verdi



Ege-Koop olarak bu konunun önemine yıllardır bıkmadan usanmadan vurgu yaptıklarını dile getiren Aslan; kent dönüşümü ve kentsel yenileme uygulamalarından oluşan özel dosyalarını, önümüzdeki günlerde Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a ileteceklerinin bilgisini verdi.

Ege-Koop olarak kentsel dönüşümü 5 yıldır İzmir'in gündeminde tuttuklarını hatırlatan Hüseyin Aslan, bugüne kadar gerçekleştirdikleri 8 projenin ise tamamen kentsel dönüşüm ve yenileme projesi olduğuna dikkat çekti.

Planlama şart

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan şöyle devam etti: "Kentsel dönüşüm sadece gecekonduların yıkılıp yerine binaların dikilmesi demek değildir. Kentsel dönüşüm İzmir'in Alsancak'ın da, Güzelyalı'sında, Konak, Kadifekale, Bayraklı, Karşıyaka Çiğli'sin de yeniden dönüşüme hazırlanmak ve b bölgeleri bütünüyle teki planlamaktır. Ancak kentsel yenileme tek başına çöz değildir. Dönüşüm ve yenilemenin olacağı bölgele karar mercilerine o bölgenin sakinlerini de dal etmek gerekir."

Fikir soran yok

Tüm bu konuları sürekli gündemde tutmalarına rağmen, bu deneyim ve birikimden yararlanmak için hiçbir yerel otoritenin kendilerine fikir dahi sormadığını belirten Aslan; bu durumun  İzmir  için son derece üzücü olduğunu, ancak kendilerinin İzmir için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan; "Bizim hedefimiz 2050 İzmir'ini şimdiden planlamaktır. Çünkü önemli olan bizden sonra kuşaklara, Türkiye'nin gerçek incisi İzmir'i, yaşanabilir en güzel Türk kenti olarak bırakmaktır" dedi.


Geri Dön