23 / 04 / 2024

Hüseyin Ayaz: Başiskele’nin geleceğini santim santim planladık!

Hüseyin Ayaz: Başiskele’nin geleceğini santim santim planladık!

Beş beldenin birleşmesiyle kurulan Başiskele İlçesi, 5 yılda büyük yol aldı. Belediye Başkanı Ayaz, doğası, temiz denizi, çevreci projeleri ve turizm yatırımlarıyla öne çıkan Başiskele’nin Kocaeli’nin parlayan yıldızı olduğunu ifade etti...



Beş beldenin birleşmesiyle kurulan Başiskele İlçesi, 5 yılda büyük yol aldı. Belediye Başkanı Ayaz, doğası, temiz denizi, çevreci projeleri ve turizm yatırımlarıyla öne çıkan Başiskele’nin Kocaeli’nin parlayan yıldızı olduğunu ifade etti.


Kocaeli’nin genç ilçesi Başiskele, birleşme ve bütünleşme sürecini çok hızlı tamamladı. Karşıyaka, Kullar, Yeniköy, Bahçecik ve Yuvacık beldelerinin birleşmesiyle büyük bir sinerji yakalayan Başiskele, temel problemlerini çözen, altyapısını tamamlayan, imar faaliyetleriyle güzel bir ilçe oldu. Başiskele, bir sanayi kenti olan Kocaeli‘de, el değmemiş doğası, barajı, mağaraları, şelaleleri, yaylaları, kanyonları, denizi, jeotermal kaynakları ve tarihi yerleriyle sanayi içinde kendini korumayı başardı. Kocaeli’nin cazibe merkezi haline gelen Başiskele’daki 5 yıllık hizmetinin karşılığını sandıkta alıp yeniden seçilen Kurucu Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Başiskele’nin geleceğini santim santim planladık. Başiskele’ye hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. 


MARMARA’NIN TERMAL YILDIZI  


Jeotermal kaynaklara sahip Başiskele’de 5 yıldızlı iki otel hizmete girdi. Kocaeli’nin ilk 5 yıldızlı termal otelinde SPA merkezi ve bin kişilik kongre merkezi de bulunuyor. 5 ve 7 yıldızlı yeni oteller sırada. Başiskele, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin de desteğiyle “Termal Şehir” olmayı hedefliyor. 


ESTETİK KENTE ESTETİK KAPILAR 


Başiskele Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Kent Estetik Birimi’yle ilçeyi güzelleştirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Beş bölgede gemi dümeni ve saat motifli estetik kapı yapılıyor. 


SAHİLİ MAVİ BAYRAK PEŞİNDE 


Kocaeli Sağlık Müdürlüğü verileri doğrultusunda Körfez’de denize girilebilecek yerlere Başiskele sahili de eklendi. Analizlerin temiz çıkması Başiskele sahilinde yakında Mavi Bayrak dalgalanacağını müjdeliyor. 


TÜRKİYE ‘YUVACIK SU’ İÇİYOR 


Başiskele Belediyesi şirketi BİAŞ’a ait  ‘Yuvacık Su’yla ambalajlı su piyasasına ağırlığını koydu. Kapasitesini %40 artırmaya hazırlanan Yuvacık Su, başta İstanbul olmak üzere çevre illere günde 5 bin damacana su sevk ediyor. 


İL EMNiYET SARAYI GELİYOR 


Derince'de bulunan İl Emniyet Müdürlüğü, Başiskele’de inşa edilecek Emniyet Sarayı’na taşınacak.  Belediye Başkanı Ayaz, "Emniyet Sarayı için tahsis ettiğimiz arazinin zemin etüdü yapıldı. Kentimize hayırlı olsun” dedi


SANAYİYE SINIRLAMA 


Başiskele'nin güzelliklerini turizmle değerlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Ayaz, “Sanayi alanını yüzde 17 küçülttük. İlçemiz beş yıldızlı oteller, meydanları ve AVM’leriyle farklı bir kent olacak” dedi.


SOSYAL BELEDİYECİLİK FARKI 


Başiskele Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmalarıyla da farkını gösterdi. Eşsiz Değerler Projesi, Aşevi, Hayır Çarşısı hizmetleriyle takdir edilen Başiskele Belediyesi, ayrıca Psikolojik Destek Birimi de  kurdu. 


TEMALI PARKLAR


Çocuk parklarıyla ilçeyi donatan Belediye, her mahalleye konak yapacak. Serdar Mahallesi’nde 30 dönüme ‘Fatih Sultan Mehmet’, Mehmetağa Mahallesi’nde 3 bin 300 m2 alana da ‘Kız Kulesi’ adıyla iki temalı park yapılıyor. 


HER MAHALLEYE MEYDAN 


Başkan Ayaz'ın projeleriyle 'kıskanılan ilçe' durumuna gelen Başiskele'de şimdi de yeni Belediye Hizmet Binası ve kent meydanı yapılıyor. Ayrıca her mahallenin bir meydanı olacak.


EN ÇEVRECİ BAŞKAN 


Kocaeli Üniversitesi Ali Rıza Veziroğlu Meslek Yüksek Okulu Çevre Bölümü öğrencileri Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ı geçen yıl Koçaeli'nin “En Çevreci Belediye Başkanı” seçti. Öğrenciler ayrıca Ayaz’ı “Topluma Duyarlı En Başarılı Belediye Başkanı” ödülüne layık gördü.


Akşam Gazetesi 


Geri Dön