19 / 03 / 2024

Hüseyin Çalık kimdir?

Hüseyin Çalık kimdir?

Son günlerde iftas erleme süreci yaşayan ATAÇ İnşaat ve Sanayi A.Ş. 1960 yılında Hikmet Ataman ve Hüseyin Çalık tarafından kurulmuştu. Peki, Hüseyin Çalık kimdir?



Hüseyin Çalık kimdir?

Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan ve varlıkları 500 milyon doları aşan ATAÇ İnşaat A.Ş.’nin alacaklıları iflas isterken, şirketi iflastan kurtarmak için yönetime gelen fon şirketinin yönetim kurulu da iflas erteleme istedi.


ATAÇ İnşaat ve Sanayi A.Ş. 1960 yılında Hikmet Ataman ve Hüseyin Çalık tarafından kurulmuştu.


Batış sürecine giren Türkiye’nin devlerinden Ataç’ın kurucularından Hikmet Ataman 2005’te hayatını kaybederken, yerine oğlu Halil Ataman geldi. İşadamı Hüseyin Çalık ise şirket batış sürecine girdikten kısa süre sonra geçen Haziran ayında hayatını kaybetti. Peki, Hüseyin Çalık kimdir?


Hüseyin Çalık biyografi.. 

Konya’da doğan Hüseyin Çalık, 1957 yılında İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu’nun Muhasebe ve İktisat bölümünü bitirdikten sonra 1962 yılında inşaat şirketini kurdu. 


Kısa süre sonra kent merkezindeki bazı otellerin temellerini atan Çalık, tarım, gıda, tekstil ve eğitim alanlarında birçok işletmenin sahibi oldu. 


Son bir yıldır yapılan bazı yatırımlar nedeniyle zor günler yaşayan Çalık elindeki otelleri ve tekstil fabrikasını da satmak zorunda kaldı. Başarılı işadamı tekstil işçilerinin alacakları konusunu çözmeye çalışıyordu. 


Hoşgörülü, titiz ve ileriyi gören bir işadamı olarak tanınan Hüseyin Çalık zaman zaman Antalya’nın vergi rekortmenleri arasına girmişti.


Hüseyin Çalık, Haziran 2014'te vefat etti.



Ataç İnşaat iflas erteleme istedi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön