28 / 03 / 2024

Hüseyin Çalışkan: Kız Kalesi'nde artık 12 ay boyunca turizm olacak!

Hüseyin Çalışkan: Kız Kalesi'nde artık 12 ay boyunca turizm olacak!

Mersin'in turizm merkezi Kızkalesi'nde yapılan yatırımlar sayesinde, kıyılardaki hareketlilik artık yılın 12 ayı devam edecek. Hüseyin Çalışkan: Kızkalesi'nin sezon dışında özellikle yabancı turistlerin gözdesi olduğunu söyledi.



Yatak kapisitesi 34 bin Hüseyin Çalışkan Mersin'de son yıllarda turizm alanında çok büyük gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Çalışkan şöyle dedi: "Bugün Mersin'de 34 binden fazla yatak var. Tarsus Kazanlı'da yapılacak olan 15 bin yataklı turizm yatırımı çok önemli katkılar getirecek. Bu bölgeye turizm yatırımları için verilen tahsislerin iptal edilmesi gündeme geldi. Bu konunun derhal çözüme kavuşmasını bekliyoruz". 

Tarihi, doğası ve deniziyle turizm açısından Akdeniz'in en önemli bölgelerinden biri olan Mersin, artık 12 ay turist ağırlamaya hazırlanıyor. Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, yapılan yatırımlar sayesinde beldede yılın 12 ayı denize girildiğini söyleyerek, "Mersin, Türkiye'de güneşti gün sayısı en fazla olan kent. Yatak sayısı hızla artan Kızkalesi'nde ise yılın her ayında denize girmek, kumsalda güneşlenmek mümkün " dedi. 


Tercih edilen yerlerden!

Ülkenin birçok bölgesinde olumsuz hava koşulları etkisini hissettirirken, Kızkalesi'ne gelen binlerce turist, deniz ve kumsal keyfi yaşıyor. Güzel havayı fırsat bilen turistler, bölgedeki tarihi yerleri de geziyor, alışveriş yapıyor. 


Sabah Mersin


Geri Dön