25 / 04 / 2024

Hüseyin Erkanlı: Kentsel dönüşümün arkasında siyasi irade şart!

Hüseyin Erkanlı: Kentsel dönüşümün arkasında siyasi irade şart!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinin ülkemiz için hayırlı olmasını dilediğini ve kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılmasını umduklarını söyledi.



AK Parti Hükümeti tarafından çıkarılan ve Türkiye’deki çürük yapıların yenilenmesini içeren Kentsel Dönüşüm Yasası’nın Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Erkanlı, “ Kentsel dönüşüm sürecinin başarılı olabilmesi için arkasında siyasi irade şarttır. Tek parti hükümetinin önümüzdeki dört yıl içerisinde bu konuya eğilmesi ve kentsel dönüşüm sürecine ilişkin olarak çalışmaların yoğunlaşması oldukça önemli. Bu yasanın sağlıklı olarak işleyebilmesi için hükümet, özel sektör, yerel yönetim ve STK işbirliği içersinde ilerlemesi gerekiyor” diye konuştu.



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;

 

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan 6,5 milyon çürük yapı stokunun dönüşümü konusunda henüz yeterince yol alınamadı. 16 Kasım'da Marmara'da meydana gelen 4,2 şiddetindeki depremin korku yarattığına dikkat çeken Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, depremin kentsel dönüşümü hızlandırmak için bir sinyal olduğunu vurguladı. Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edilen riskli alanlardaki bina sayısı 2014 yılı itibariyle 170 bin 708 adet. Bu binalarda bulunan toplam bağımsız bölüm sayısı 387 bini buluyor. Bireysel olarak 41 bin 859 yapının risk tespiti yapılmış durumda. 


Ekonomist


Geri Dön