19 / 03 / 2024

Hüseyin Gürlesin kimdir?

Hüseyin Gürlesin kimdir?

Denizli Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin kimdir? Hüseyin Gürlesin, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hüseyin Gürlesin, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Hüseyin Gürlesin...



Hüseyin Gürlesin kimdir?

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 1968’de Denizli’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Denizli’de tamamladı. 1980’den bugüne ticaretle uğraşmaktadır. Sanayici ve iş adamı Gürlesin, aile şirketi Gürlesin Tekstil ve 2 şirketiyle tekstil ve iç giyim alanında faaliyet göstermektedir. 

           

Başkan, Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ülkenin dört bir yanında hizmet destanı yazan AK Parti’nin Denizli il kurucularındandır. AK Parti ile başlayan siyaset hayatında Denizli İl Yönetim Kurulu üyeliği ve 2 dönem teşkilat başkanlığı görevini üstlendi. 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde iki dönem merkez ilçeden AK Parti İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. 

           

Bu süre zarfında Meclis Başkan Vekilliği, Grup Başkan Vekilliği, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birlik Encümen üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı, Denetim Komisyon Başkanlığı, Pamukkale Çevre Koruma Birlik Üyeliği ve AB Dış İlişkiler Komitesi Kurumsal İlişkiler Daimi Komitesi üyeliği görevlerinde bulundu. 


Ayrıca Güney Ege Bölge Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeliği ile Denizli Organize Sera Bölgesi Yönetim Kurulu üyeliğine devam etti. 2011 ve 2014 yılı Mart ayı sonuna kadar Denizli İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulundu. 

            

30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında ise Pamukkale Belediye Başkanı seçilerek görevini sürdürmektedir. 


Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin evli ve 3 çocuk babasıdır.



Pamukkale en çok turist çeken ören yeri oldu!



Geri Dön