19 / 04 / 2024

Hüseyin Gürlesin: Pamukkale'de turizm için havaalanı ve hızlı tren olmalı!

Hüseyin Gürlesin: Pamukkale'de turizm için havaalanı ve hızlı tren olmalı!

Pamukkale'nin yerel yönetimlere verilmesini isteyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, DRT Denizli'de katıldığı Güne Bakış programında havaalanı, otoyol ve Pamukkale ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Pamukkale'nin yerel yönetimlere verilmesini isteyen Başkan Gürlesin "Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ya da yereldeki 3 belediyemizle ortak hareket edilip işletime alabiliriz" dedi. 

Başkan Gürlesin DRT Denizli'de canlı yayınlanan Güneş Bakış Programında Ümit Yakuphan'ın konuğu oldu.  Programda havaalanı, otoyol ve Pamukkale ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 


2. HAVAALANI, OTOYOL, HIZLI TREN 

Başkan Gürlesin "Pamukkale bölgemizin turizmde istenilen noktaya gelmesi için havaalanı başta olmak üzere hızlı tren ve otoyol gibi unsurların da olması gerektiğine inanıyoruz.  Havaalanı konusunda Sarayköy gündemdedir.  Bizce de Sarayköy en ideal yerdir.  Belediye olarak biz de işin içindeyiz. 

Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan büyük gayret gösteriyorlar. İklim yönünden de Sarayköy caziptir. 


Pamukkale ilçe sınırları içinde değil. Bu milli bir konudur. 

Olağan üstü önem arz eden bir konudur. Yurt dışından gelenlerin sorduğu ilk konuların başında havaalanı var mı ikinci soruları ise en yakın sağlık merkezi nerededir oluyor. 

Otoban da gereklidir. Hızlı tren de ayrı değerlendirilmelidir. Gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında turizm beldelerimize ulaşım kolaylaştıkça talep de artacaktır. Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci bu işi takip ediyor. İnşallah bunlar hayata geçtiğinde Denizli'nin çok farklı noktaya geleceğini düşünüyorum" dedi. 

Gürlesin ayrıca "Pamukkale Yolu'nda yılbaşına kadar ışıklar yanacak. Çevre düzenleme, ışıklandırma ve peyzaj düzenlemeleriyle prestijli yol haline gelecek. Dünyada bir tek Pamukkale var. Bu konuda atılan her adımın bu hassasiyet gözetilerek yapılması gerekiyor. Işıklandırma bitince de peyzaj düzenlemesi olacak. 

Bunla beraber Pamukkale Belediyesi olarak Pamukkale Mahallemiz girişinde, Pamukkale'nin içinde ciddi projelerimiz var. Üst yapı anlamında ise şuan mahallemizde çalışıyoruz. Büyük projelerin ise çalışmalarına devam ediliyor" diye de konuştu. 


PAMUKKALE YEREL YÖNETİMLERE VERİLMELİ 

Pamukkale'nin yerel yönetimlere verilmesini söyleyen Başkan Gürlesin "Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ya da yereldeki 3 belediyemizle ortak hareket edilip işletime alabiliriz. 

Pamukkale'nin yerel bir yönetimle TURSAB'dan çok daha etkili olunacağını düşünüyorum. Bize verildiği andan itibaren 2 ayda 1 kez ya da ayda bir kez tüm TC vatandaşlarına girişleri ücretsiz yapmak istiyorum. Niye yerel halka da dışarıdan gelen TC vatandaşlarımızın da bu güzellikten ücretsiz faydalanmasını istiyorum. 

2016'ya kadar ihale devam edecek. Dini ve milli bayramlarda da ücret alınmamalıdır. 

Yanı başımızda olan Allah'ın verdiği bu güzelliği tüm vatandaşlarımız görmelidir" dedi. 

Denizli


Geri Dön