16 / 04 / 2024

Hüseyin Gürlesin: Pamukkale'nin TÜRSAB'a devri olumlu karşılandı!

Hüseyin Gürlesin: Pamukkale'nin TÜRSAB'a devri olumlu karşılandı!

Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin "Pamukkale 'de üç ay sonra turizm sezonu başladığında devir yapılsa burada yaşanacak bir aksaklığın telafisi mümkün değil" dedi.





Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nm, ?Türkiye'deki ören yerlerinin tamamında olduğu gibi Pamukkale Ören Yeri'nin de işletmesini de Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TÜRSAB) verdiğini belirterek, işletmenin turizm sezonu başlamadan devredilmesiyle de yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesinin amaçlandığım söyledi. 


Gürlesin, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin ören yeri işletmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesi ile ilgili yapüğı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2006 yılında yapılan protokolle Pamukkale Ören Yeri İşletmesinin 10 yıllığına, 2016'ya kadar İl Özel İdaresine devredildiğini hatırlam.Deııizli'nin büyükşehir olması dolayısı ile Denizli İl Özel İdaresi'nin 30 Mart 2014'te tüzel kişiliğinin sona ereceğini gerekçe gösteren Bakanlığın, sözleşmeyi tek taraflı olarak feshederek Pamukkale'nin işletmesini 31 Aralık akşamı devraldığını ifade eden Gürlesin, şöyle konuştu: "Özel İdarenin kapanacak olmasından dolayı bir boşluk doğmaması adına Bakanlık Pamukkale'yi devraldı. Bakanlığın hızlı hareket etmesi, devletin geldiği noktamn anlaşılması bakımından önemli. Dünyaca ünlü, dünyanın göz bebeği olan bir yerde boşluk doğmaması, sıkıntı olmaması için Bakanlık üç ay önceden burada tedbir aldı. Türkiye'deki ören yerlerinin tamamınm işletmesini Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TÜRSAB) veren Bakanlık, Pamukkale'nin işletmesini de TÜRSAB'a verdi. 

Gürlesin, "Zaten hükümetin politikası da yerinden yönetim yönünde. Biz de Pamukkale'nin yönetiminin buradan olmasını istedik. Ama diğer bütün ören yerlerini TÜRSAB'a veren Bakanlık burayı da aynı çatı altında yönetimine aldı. 


Her tarafın TÜRSAB'a ait ölüp sadece buranın büyükşehir belediyesi veya farklı bir şekilde işletilmesinin doğru olmayacağı kanaatinde demek ki Bakanlık burayı devraldı. Bunu takdirle karşılamak gerekir, burasının asıl sahibi Kültür ve Turizm Bakanlığı" dedi. Çalışanların hiçbir mağduriyetinin olmayacağını ifade eden Gürlesin, 1 Nisan'a kadar çalışanların sözleşmesinin devam ettiğini, o tarihe kadar çalışanların maaşlarını Bakanlıktan alıp ödeyeceklerini, oradaki işletmelerin de aynı şekilde devam edeceğini, 1 Nisan'dan sonraki sürecin Bakanlığın takdirinde olduğunu kaydetti.Pamukkale'nin yönetiminin Denizli'de kalması için mücadele de verdiklerini vurgulayan Gürlesin, şöyle devam etti: "Bugüne kadar Türkiye'deki bütün ören yerlerinden farklı bir şekilde yönetilen Pamukkale, Özel İdare kapatılmasa yine devam edecekti. Devralma, herhangi bir problem, sıkınü olduğundan değil. Aksine biz, zarar eden Pamukkale'de güzel bir sistem kurarak burayı kara geçirdik. Ondan dolayı Bakanlık bize teşekkür ediyor, burada geçmişle kıyaslanmayacak yatırımların yapılması, vatandaşların memnuniyeti, iyi gelir elde edilmesinden dolayı. Herhangi bir sıkıntı, problem, dedikodu olduğundan alınmış bir olay değil.Sadece bir boşluk doğmaması için devletin önceden tedbir alması olayıdır. Olaya olumlu yanından bakmak gerekiyor. Burada devletin eski devlet olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti devletinin geldiği nokta üzerinden bakılması gerekiyor. Burada yetkililerimiz son günü beklemeden Özel İdarenin kapatılmasına daha 90 kala buraya neşter vuruyorlar. Olayın bu yönüne baküması gerekir.


Hürses


Geri Dön