18 / 04 / 2024

Hüseyin Memiş: TOKİ projesi bizim projemizdir!

Hüseyin Memiş: TOKİ projesi bizim projemizdir!

Kanunla getirilen İntibak Yasası'nın emeklilerin kazanılmış olan haklarının da ihlaline neden olduğunu ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Memiş, "TOKİ projesi, Türkiye Emekliler Derneği'nin bir projesidir'' dedi.



Kanunla getirilen İntibak Yasası'nın emeklilerin kazanılmış olan haklarının da ihlaline neden olduğunu ifade eden ve emeklilere yönelik  TOKİ  projesinin kendi projelerini olduğunu belirten Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Memiş, "TOKİ projesi, Türkiye Emekliler Derneği'nin bir projesidir. Birileri emekliye verecek bir şeyleri olmadığı için bizim projemizi çalarak, emekliye sahip çıkmaya çalışıyor" dedi. 


Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, İntibak Yasası'nda sıkıntılar yaşandığını ve emeklilerin mağdur durumda olduğunu ifade etti. Başkan Memiş, "İntibak sorunumuz gerçek anlamda çözülememiştir. Kanunla getirilen düzenlemeler, intibak sorununu çözmek bir yana, 2000 yılı öncesinde emekli olanlar ve 2000 yılı sonrasında emekli olanlar arasında büyük bir eşitsizlik yaşatmıştır. 2000 yılında emekli olanlarda taban aylığın dikkate alınmaması, kazanılmış hakların ihlali sonucunu doğurmuştur. 2000 sonrasında emekli olanlar için de bir intibak düzenlemesi gerekiyor. Enflasyon farkları ödenmelidir. Ek ödeme oranları yükseltilmeli ve emeklilerden alman katılım payı artık alınmamalıdır. Sosyal güvencesi olmayan kız çocukları korunmalı ve sosyal güvenlik payı kaldırılmalıdır. Emekli zamları artık eşitlenmelidir. Anayasada yaşlılar için öngörülen uyum yasaları çıkartılmalıdır. Emekliye vefa ikramiyesi verilmelidir. 64'üncü hükümet programında emeklilerin birçok beklentisi var Hükümetimizin seçim öncesi vaatlerinde emekliler için birçok madde vardı ve bunların geçekleştirilmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.


"BUNLARIN EMEKLİYE VEREBİLECEKLERİ YALANDAN BAŞKA BİB ŞEY YOKTUR''

Memiş, emeklilere yönelik yapılması gündemde olan TOKİ Projesi'nin Türkiye Emekliler Derneği'nin projesi olduğunu ifade etti. İsim vermeden Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'ni eleştiren Memiş, "TOKİ projesi, Türkiye Emekliler Derneği'nin bir projesidir. Birileri emekliye verecek bir şeyleri olmadığı için bizim projemizi çalarak emekliye sahip çıkmaya çalışıyor. Emekliler yalan beyanatta bulunarak, emeklilerimizi düzmece şeylerle kafasını karıştırıyorlar. Bunların emekliye verebilecekleri yalandan başka bir şey yoktur. Emekli arkadaşlarımızı temsil eden yönetim kurulu, bizim yönetim kurulumuz ve Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün Bey'dir. Türkiye Emekliler Derneği olarak, bütün emeklilerimizin ve halkımızın yeni yılını kutluyoruz" ifadelerini kullandı. 


Cüneyt ÖZFİDAN/Zonguldak Pusula Gazetesi 


Geri Dön