18 / 04 / 2024

Hüseyin Mutlu Akpınar: Bayraklı Katı Atık Bertaraf Tesisi için ÇED raporunu bekliyoruz!

Hüseyin Mutlu Akpınar: Bayraklı Katı Atık Bertaraf Tesisi için ÇED raporunu bekliyoruz!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Yeni Asır'a konuştu. Çöp tesisi ile ilgili herhangi bir itirazlarının olmadığını belirten Akpınar, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporundan çıkacak sonucu beklediklerini söyledi.



Akpınar’dan Yamanlar’da çöplüğe yeşil ışık

Yamanlar'a yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisi'yle ilgili bir itirazı olmadığını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, "ÇED raporunun sonucunu bekliyoruz" dedi


İzmir'de sürekli tartışma konusu haline gelen ve son olarak Karşıyaka Belediyesi'nin eski Başkanı Cevat Durak ile  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aralarının açılmasına neden olan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin Yamanlar'a kurulmasına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar yeşil ışık yaktı. Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Yamanlar'da yapmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Yeni Asır'a konuştu. Çöp tesisi ile ilgili herhangi bir itirazlarının olmadığını belirten Akpınar, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporundan çıkacak sonucu beklediklerini söyledi.


Bilime inanıyoruz

Yamanlar köyüne bir kilometre, yerleşim yerlerine ise üç kilometre uzaklıkta yer alan Katık Atık Bertaraf Tesisi Proje Alanı 1 milyon 920 bin metrekareyi kapsıyor. ÇED raporundan Yamanlar'a kurulması planlanan Katı Atı Bertaraf Tesisi ile ilgili çıkacak bilimsel sonuca göre hareket edeceğini belirten Akpınar, "Bizim bu konudaki tavrımız her zaman açık olmuştur. Şu anda ÇED raporunu bekliyoruz. Sonuçta bilimsel olarak ÇED raporunda sonuç ne çıkarsa o uygulanacaktır. Bizler bilime inanıyoruz. Sayın başkanımız da ÇED raporundan çıkan sonuca göre hep birlikte toplanıp bir karar vereceğiz" dedi.


Son durak Karşıyaka

Çiğli Harmandalı'ndaki tesisin yetersiz gelmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi yıllar önce ihtiyacı karşılayacak Katı Atık Bertaraf Tesisleri için yer arayışına girdi. Menderes, Menemen, Bayındır ve o bölgedeki sanayi kuruluşları ile halkın ürettiği çöplerin Güney'de Torbalı Taşkesik Köyü'nde ayrıştırılması planlandı. Projeyi öğrenen halk ve çevreciler ayaklanarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan projeyi iptal etmesini istedi.


Bakanlık geçit vermedi

Bölge için hazırlanan raporda da olumsuz görüş verilince proje askıya alındı. Büyükşehir Belediyesi tartışmaların ardından Kuzey'e yöneldi. Menemen Ahıhıdır mahallesinde eskiden kullanılan katı atık tesisisin bulunduğu alan ve etrafı ile ilgili plan değişikliği kararı alındı. Ancak bölge tarım alanı olduğu için başta CHP'li Menemen Belediye BaşkanTahir Şahin olmak üzere, üretici birlikleri, sulama kooperatifleri ve halk yürütmenin durdurulmasiçin dava açtı. AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran tarafından Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e bölgenin tarım toprağı olduğu, tesisin yapımı için gereken 'toprak koruma kurulu raporu'nun verilmemesi talep edildi. Bakan talebi onayladı ve Valilik, bu projeye geçit vermedi. Son olarak Karşıyaka bölgesinde Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılması karar kılınırken, konuyla ilgili ÇED raporu bekleniyor.




Yeni Asır


Geri Dön