26 / 04 / 2024

Hüseyin Oflaz: Kentsel dönüşüm tapu takasıyla sağlıklı işler!

Hüseyin Oflaz: Kentsel dönüşüm tapu takasıyla sağlıklı işler!

İmpo İmar'ın kurucusu Oflaz, kentsel dönüşümün, tapu takası gerçekleşirse sağlıklı bir şekilde işleyeceğini söyledi. Oflaz, bu yöntemle kent merkezlerinin değerinin bir kat daha artacağını belirtti...



İmpo İmar'ın kurucusu Oflaz, kentsel dönüşümün, tapu takası gerçekleşirse sağlıklı bir şekilde işleyeceğini söyledi. Oflaz, bu yöntemle kent merkezlerinin değerinin bir kat daha artacağını belirtti.



Türkiye'de 14 milyon, İstanbul'da ise 2 milyon konut doğal afetlere karşı güçlendirilmek için yıkılıp yeniden yapılmayı bekliyor. Kentsel dönüşüm politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, dönüşümün devlet eliyle, kat yükseklikleri korunarak, yerinde dönüşüm olarak yapılmasının gündemde olduğunu belirtti. İmpo İmar'ın kurucusu Hüseyin Oflaz, bu formülün ancak özel sektörün devreye girmesi ve tapu takası transferi gerçekleştirilmesiyle sağlıklı işleyebileceği uyarısında bulundu. Türkiye'deki kentsel dönüşüm projelerinin yüzde 30'unu gerçekleştirmekte olduklarını anlatan Oflaz, merkezde 5-6 katlı, bitişik nizam binaların olduğu yerlerde, 4-5 emsal yoğunluğu ile yerinde dönüşüm gerçekleştirmenin zor olduğunu vurguladı. Oflaz, "Buralarda ömrünü dolduran binaları yıkarak dönüşümü başarmak istiyorsak, kentin çeperlerinde transfer noktaları oluşturulması gerekiyor" dedi. 




FARK ÖDENECEK 

Devlet ya da özel sektörün, dönüşüm bölgesinde yaşayanlardan tapusunu verenlere yaşamaya hazır haldeki transfer noktalarındaki projelerden tapu vermesi gerektiğini anlatan Oflaz, sözlerine şöyle devam etti: "Aynı yerden ev isteyenlere ise değer artış yöntemine göre farkını ödemeleri kaydıyla ev verilmeli. Çünkü dönüşüm ile konutlar daha sağlıklı, güvenli, sosyal donatıları olan yerler haline geliyor. Evlerin gayrimenkul değeri de yükseliyor. Şu anda kent merkezinde metrekaresi 2 bin lira olan yerlerin değeri. dönüşüm sonrası 4-5 bin lira seviyesine çıkacak."



Takvim





Geri Dön