25 / 04 / 2024

Hüseyin Oflaz: Takip edilmeyen gayrimenkul sizin değildir!

Hüseyin Oflaz: Takip edilmeyen gayrimenkul sizin değildir!

20 yıldır imar planlama hizmeti veren Hüseyin Oflaz, "Takip edilmeyen gayrimenkul sizin değildir" dedi ve bir tapu takip sistemi geliştirdi. İmpomes sistemi şirketlerin zararını önlüyor...



20 yıldır imar planlama hizmeti veren Hüseyin Oflaz, "Takip edilmeyen gayrimenkul sizin değildir" dedi ve bir tapu takip sistemi geliştirdi. İmpomes sistemi şirketlerin zararını önlüyor.



İmpo İmar şirketiyle imar planlama alanında 20 yılı aşkın süredir hizmet veren şehir plancısı Hüseyin Oflaz, şimdi de yatırımcılar için tapu yönetim sistemi geliştirdi. Amaç yatırımcıların gayrimenkulde oluşabilecek hak kayıplarını önlemek. İmpomes isimli web tabanlı mülkiyet yönetim sisteminde halen Türkiye'nin farklı bölgelerindeki 2 bin gayrimenkulün takibini yapan Hüseyin Oflaz, yine bu sistem sayesinde yatırımcıların ve şirketlerin milyon liraları bulan zararlarını önlüyor. "Takip edilmeyen gayrimenkul sizin değildir" diyen Oflaz, şimdilik elinde gayrimenkulleri bulunan şirketlere hizmet verdiklerini, ancak gelecekte sistemi bireysel yatırımcılara da açmayı hedeflediklerini açıkladı. Oflaz, " Büyük çabalarla elde edilen gayrimenkullerde tapu en büyük güvencedir. Ancak tapunun düzenli olarak takibini yapmazsanız, üzerindeki yapılaşmadan, değişen imar planlarından haberdar olup gereken zamanda müdahale etmezseniz, hak kaybına uğrarsınız" diye konuştu. 


DEĞİŞİKLİKLER TAKİP EDİLMİYOR 

Belediyelerin imar değişikliklerine bunların askıya çıkmasından itibaren 60 gün içinde dava açılmadığı takdirde kabul edilmiş sayılacağını hatırlatan Oflaz, ancak pekçok şirket ve yatırımcının, zamansızlık, uzman kadro eksikliği gibi nedenlerle bu değişiklikleri takip edemediğini söyledi. Oflaz, İmpomes'in böyle bir ihtiyaçtan nedeniyle doğduğunu anlattı. 


Sistemle dönemsel borç bilgileri öğrenilebiliyor

Oflaz, geliştirdikleri sistem sayesinde emlak vergi dökümlerinin alındığını, geçmiş dönem borçları ve faizlerinin gelecek dönem borçlarıyla birlikte raporlandığını söyledi. Oflaz, "Dönemsel borç bilgisi verilerek mülk sahibinin gecikme faizi sürecine girmesi engelleniyor" dedi.



Seda Tabak/ Sabah 


Geri Dön