29 / 03 / 2024

Hüseyin Samut: Konutta en şanlı dönem!

Hüseyin Samut: Konutta en şanlı dönem!

4. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi gerçekleşti. Kongre'de konuşan Samut A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Türkiye'de konut sektörünün en şanslı dönemin yaşandığını söyledi.



Türkiye gündeminin son yıllardaki en önemli konu başlıklarından kentsel dönüşüm, bu yıl 'Sürdürülebilir Şehirler ve Binalar' temasıyla 4. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde tartışıldı. İstanbul'da yapılan kongreye Antalya'dan katılan inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Samut A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşümünün ve modern şehirleşme çalışmalarının yapıldığını söyledi. 


DENGELER İYİ GÖZETİLMELİ 

Samut, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin büyük gayretine dikkat çekti. Modern şehirleşme yolunda toplumsal ve ekonomik dengelere azami şekilde itina gösterilmesi gerektiğini belirten Samut, "Ülkemizin modern dünya ile yarışmasına vesile olan ülke genelindeki modem şehirleşme gayretlerini gittiğimiz tüm Anadolu şehir ve ilçelerinde görüyoruz. Bu yüzden Türkiye tarihinin en şanslı dönemini yaşamaktadır'' dedi. 


YENİ MAĞDUR YARATILMASIN 

Gelişmiş ülkelerde sektörü yerinde incelediklerini ifade eden Samut, "Dünyanın inşaat alanındaki teknolojisini Antalya'daki konut projelerimizde uyguluyoruz. Sektörden biri olarak özellikle dar gelirli ailelerin kentsel dönüşüm ve modern şehirleşme yolunda mağdur edilmemeleri çok önemli" diye konuştu.



Sabah Akdeniz


Geri Dön