19 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü: Adana'ya 6 yeni proje kazandırılıyor!

Hüseyin Sözlü: Adana'ya 6 yeni proje kazandırılıyor!

2014'te Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü "Her belediye başkanı kendine değil şehre yatırım yapmalı. Bu şehirde rant ve çıkar odaklarına geçit yok" dedi.



3 dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2014'te  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü "Hiçbir zaman siyaset odaklı belediyecilik yapmadım. Ben oy toplamak için Adana'nın geleceğine ihanet etmem. Her belediye başkanı kendine değil şehre yatırım yapmalı. 

Bu şehirde rant ve çıkar odaklarına geçit yok" diyor. 


Hüseyin Sözlü, ''Başkanın aldığı bir karardan ileride şehir zararlı çıkmamalı. Mesele imar hakları. Veriliyor veriliyor, o zaman için bu hakkı alanlar mutlu, başkana oy da veriyorlar. Ama 10 yıl sonra gelen belediye başkanı o imar haklarının yarattığı olumsuzluklarla boğuşuyor. Şehre ihanet etmemek gerek. Siyasi ikbalimiz için şehrimizin geleceğiyle ilgili yanlış kararlar vermemeliyiz. Kendimize değil şehre yatırım yapmalıyız'' dedi. 


Suriyeli mültecilerin durumu nedir? 


Adana'da yaklaşık 200 bin Suriyeli mülteci var. Adana bu mültecileri bağrına bastı. İşyerleri var. Kendi kültürlerinden gıdalar üretip satıyorlar. Bir gün Suriye'de banş tesis edilse bile ben Adana'daki mültecilerin yüzde 30'unun ülkesine dönmeyeceğini düşünüyorum. Adana'yı sevdiler. Sağlık Daire Başkanlığımız, mültecilerin sağlığıyla ilgileniyor. Eğitimleriyle ilgileniyoruz. Bazen Adana'da yaşayan bir Suriyeli mülteci bize başvuruyor, akrabalarının sınırdan girdiğini söylüyor. Gidip bulunduğu yerden alıyoruz, o aileleri birbirine kavuşturuyoruz. 


6 YENİ PROJE GELİYOR


Önümüzdeki dönemde yapmak istediğiniz projeler neler?

 

Devlet Bahçeli adını verdiğimiz köprüyü tamamlayacağız. Buradan günde 55-60 bin araç geçecek. Adnan Menderes Bulvan'nın çehresini değiştirecek projeyi hayata geçirmeyi istiyoruz. Burada bisiklet yolları, yürüyüş yolları yer alacak. Bulvar yeni haliyle festivallere, konserlere ev sahipliği yapacak. D-400 karayolu üzerindeki alt geçidin üstünü kapatacağız. Kent içi ulaşım çok rahatlayacak. Turgut Özal Bulvan'nda Orhan Kemal Kitapçılar Çarşısını yapıyoruz. Orada 180 metrekarelik çok amaçlı salon yapacağız. 

İmza günleri, sergiler, konferanslar düzenlenecek. 140 kişilik iki ayn sinema salonu, kafe ve restoranlar da yapacağız. 200 araçlık otoparkı da olacak. Çevre dostu 'Yeşil Binayı kazandıracağız. Sarıçam'da yapılacak bu bina ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 75'ini güneş tarlası ve rüzgar pervanelerinden karşılayacak. Çatalan Baraj sahasındaki binaları onarıp Adana'ya uyuşturucuyla mücadele merkezi yapacağız. 





Posta


Geri Dön